25 Март, 2018
0.0721

И ПОКРАЈ КРИТИКИТЕ, ТЕРАМЕ ПО СТАРО: Нови предвремени вработувања во администрација

Објавено во: Економија 20 Февруари, 2018

Нови државни и општински огласи за привремени вработувања се објавени и покрај критиките кои често доаѓаат од страна на меѓунардоните институции.

Генералниот секретаријат на Владата на „Бирото за јавни набавки“ објави нов оглас за ангажирање Агенција за привремени вработувања, а според објавеното се работи за сума од 10 милиони денари без ДДВ, или приближно 162 илјади евра, со која се бараат услуги за обезбедување персонал вклучувајќи и приремен кадар. Периодот за кој се однесува набавката е 12 месеци.

Првремени вработувања се најавија и до Собранието, каде за таа агенциска услуга ќе биде издвоена сума од приближно 14 илјади евра.

Скоро 93 илјади евра за  „привремени вработувања“ ќе даде и Агенцијата за медиуми а слични огласи објавија и неколку општини меѓу кои Ново Село, Берово, Демир Капија, Велес и Илинден.


Критериум за доделување на договорите е најниската цена.

Привремените вработувања овозможуваат влез во државната служба без конкурс и истите по 3 месеци, се трансформираат во договори на неопределено време.

Можеби ќе ве интересира

Асанж со жесток напад врз Марк Цукерберг - Бришете Facebook

Асанж со жесток напад врз Марк Цукерберг - Бришете Facebook

Ќе остане ли Македонија без гувернер се до нови претседателски избори?

Ќе остане ли Македонија без гувернер се до нови претседателски избори?

Владата еднострано ќе го раскине договорот за концесија на „Казандол“

Владата еднострано ќе го раскине договорот за концесија на „Казандол“

МЕПСО ги гаси светлата на „Часот на планетата Земја“

МЕПСО ги гаси светлата на „Часот на планетата Земја“

За прв пат се лета директно од Европа до Австралија

За прв пат се лета директно од Европа до Австралија

Криптовалутата ПЕТРО ќе се конвертира во руски Рубљи

Криптовалутата ПЕТРО ќе се конвертира во руски Рубљи

СНЕЖАНА ДЕНКОВСКА: Имаме недостиг на работна сила за сите занаети иако имаме голем број невработени

СНЕЖАНА ДЕНКОВСКА: Имаме недостиг на работна сила за сите занаети иако имаме голем број невработени

За СДСМ растот на платите е потврда за нивните мерки, ВМРО-ДПМНЕ го тврди спротивното

За СДСМ растот на платите е потврда за нивните мерки, ВМРО-ДПМНЕ го тврди спротивното

Кој е најатрактивниот банкарски депозит по видување во Македонија?

Кој е најатрактивниот банкарски депозит по видување во Македонија?