24 Април, 2019
0.0229

И вработените во високо образовни уставнови и бараат поголеми плати на Владата

Објавено во: Економија 14 Септември, 2018

Реакција и барање за повисока плата на адреса на Владата упатува и независниот академски синдикат.

Според дописот до медиумите од НАкС потенцираат дека платите се со фрапански разлики и бараат зголемување на буџетот наменет за примањата на вработените во јавните високообразовни и научни установи

Посочуваат дека со години е напластувано незадоволството од висината на платите и додаваат дека нивото е понижувачко и супстандардно за нив.

Тие , како што посочија се спремни да помогнат стручно со цел да се реши нееднаквоста.

Можеби ќе ве интересира

Царинска политика по мерка на бизнисот

Царинска политика по мерка на бизнисот

Eве каде може да ги проверите годишните даночни пријави

Eве каде може да ги проверите годишните даночни пријави

Како им одеше бизнисот лани на компаниите за осигурување „Сава“ и „Еуроинс осигурување“ ?

Како им одеше бизнисот лани на компаниите за осигурување „Сава“ и „Еуроинс осигурување“ ?

Колку Мермерен комбинат ги плаќа менаџерите кои направија 22 милиони евра профит?

Колку Мермерен комбинат ги плаќа менаџерите кои направија 22 милиони евра профит?

Павле Гацов ги пофали новите даночни пријави

Павле Гацов ги пофали новите даночни пријави

НЕ ДАВААТ НИ ДОЛАР: Големи компании избегнале плаќање данок

НЕ ДАВААТ НИ ДОЛАР: Големи компании избегнале плаќање данок

Држ - не дај со новата методологија за цената на бензините: Зошто државата чекаше фотофиниш?

Држ - не дај со новата методологија за цената на бензините: Зошто државата чекаше фотофиниш?

КИФ: Повеќегодишен план за регионална економска соработка

КИФ: Повеќегодишен план за регионална економска соработка

Ниските температури ги оставија радијаторите топли

Ниските температури ги оставија радијаторите топли