15 Август, 2018
0.2685

Иако се во ЕУ, 54 отсто не можат да си дозволат да одат на одмор

Објавено во: Финансии, Балкан 09 Јуни, 2018

Повеќето Бугари односно 54%, велат дека не планираат да одмараат ова лето, a 44% изјавиле дека планираат да го сторат тоа, покажуваат податоците на „Галуп интернешнл". 

Истражувањето е направено  помеѓу 13-17 април и 1 - 5 јуни со 1.000 испитаници.

Повеќето Бугари не сакаат или не можат да ги спојат сите празници. Просечната сума на пари за летен одмор изнесува 1557 лева. 

Во Бугарија на море мислат дека нема да отидат 55% од оние кои велат дека ќе се одмораат летово. За одмор во странство размислуваат  36% од оние кои планираат одмор. 26% од луѓето кои сакаат да се одморат планираат да изберат една планина во Бугарија. Останатите ги спомнуваат сите форми на културни, спа и други видови туризам.

Можеби ќе ве интересира

По колку пари од семејниот буџет трошиме месечно за кредити

По колку пари од семејниот буџет трошиме месечно за кредити

ПИШИ БРИШИ: Кој ќе го снема од избирачкиот список?

ПИШИ БРИШИ: Кој ќе го снема од избирачкиот список?

И годинава без раат: Расте бројот на блокирани сметки

И годинава без раат: Расте бројот на блокирани сметки

Нишлијата кој го продаде стартапот за 165 милиони евра открива како да го разработите бизнисот

Нишлијата кој го продаде стартапот за 165 милиони евра открива како да го разработите бизнисот

Колку девизи во куфер се пренесени преку граница?

Колку девизи во куфер се пренесени преку граница?

Сите мислеа оваа професија ќе исчезне, но денес таа носи 500 евра месечно

Сите мислеа оваа професија ќе исчезне, но денес таа носи 500 евра месечно

ЌЕ ВИ СЕ ЗАВРТИ ВО ГЛАВА ОД ПЛАТИТЕ НА СВЕТСКИТЕ ЛИДЕРИ: Најплатениот заработува 1,4 милиони евра, а еве кој е тој

ЌЕ ВИ СЕ ЗАВРТИ ВО ГЛАВА ОД ПЛАТИТЕ НА СВЕТСКИТЕ ЛИДЕРИ: Најплатениот заработува 1,4 милиони евра, а еве кој е тој

6,5 милиони евра за општините за инфраструктура и градинки-ќе се подобрат ли услугите?

6,5 милиони евра за општините за инфраструктура и градинки-ќе се подобрат ли услугите?

Рафајловски: Секој што прима девизи на сметка од роднини од странство ќе биде „сомнителен“ за државата

Рафајловски: Секој што прима девизи на сметка од роднини од странство ќе биде „сомнителен“ за државата