05 Декември, 2021
0.0316

IDEA LAB со 24 часовен креативен хакатон за студентите од Академијата за дигитален маркетинг на Creative Hub

Објавено во: Мои пари 05 Јули, 2021

Изминатата недела, македонската PR и маркетинг агенција IDEA LAB, во соработка со едукативната установа во областа на дигиталниот маркетинг, Creative Hub, организираше креативен хакатон насловен како „Cracking the idea code”.

IDEA LAB, како агенција која што се води по светски и европски трендови, како во работењето со клиентите, така и во мотивирањето на вработените, постојано се труди да вклучува млади и амбициозни луѓе во процесот на работење. Амбициозниот дух и креативноста се она што ја движи агенцијата низ годините, а токму затоа IDEA LAB ја започнa оваа исклучително важна соработка со едукативната установаCreative Hub. 

„Како агенција, но и како менаџери, секогаш се трудиме да ги препознаеме амбициозните креативци, кои максимално се вложуваат во своето работење, но и секогаш изненадуваат со неверојатни идеи. Долгогодишното искуство и знаење, несебично ни е драго да го споделиме со сегашните и идните суденти на едукативната установа, Creative Hub. Нашите врати се секогаш отворени за луѓе кои сакаат да учат и да запливат во водите на маркетингот и креативноста,“ изјави Димитар Атанасовски, еден од сопствениците на PR и маркетинг агенцијата, IDEA LAB. 

Креативниот предизвик имаше за цел да ја претстави моќта на маркетингот, како и односите со јавност и да ги разбуди креативните мисли на студентите на Академијата за дигитален маркетинг, кои имаа за задача да смислат шест-месечна комуникациска стратегија, за однапред утврден клиент, врз основа на конкретен бриф. 

IDEA LAB, во рамките на 24 часовниот креативен камп, организираше презентирање на комуникациските стратегии, подготвени од студентите, по кое беше одбрана најдобрата комуникациска стратегија, односно најдобриот студент, кој добива можност за платена пракса во агенцијата и можност да го искуси работењето со врвни, локални и глобални клиенти. 

IDEA LAB, е прва македонска PR и маркетинг агенција, која што од неодамна е членка на  PROI Worldwide, водечки глобален конзорциум на претприемачки агенции за комуникации со партнери во 55 земји. Со цел кон постојан раст и развој, компанијата продолжува со привлекување на нови идеи, како и нови вработени, кои со креативните и комуникациски вештини ќе помогнат во реализирањето на една од целите, а тоа е IDEA LAB да стане глобална PR и маркетинг агенција.

ПР објава


Можеби ќе ве интересира

ЗАСАДЕН Е ВТОРИОТ „ПЕНЗИСКИ ПАРК“ ВО СРЕДНОТО УЧИЛИШТЕ „СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО ОХРИД

ЗАСАДЕН Е ВТОРИОТ „ПЕНЗИСКИ ПАРК“ ВО СРЕДНОТО УЧИЛИШТЕ „СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО ОХРИД

Зоран Спасов Ѕоф ќе ја промовира новата книга „Торонто експрес“ во Literatura.mk Superstore во „Ист гејт мол“

Зоран Спасов Ѕоф ќе ја промовира новата книга „Торонто експрес“ во Literatura.mk Superstore во „Ист гејт мол“

Новата серија гејмерски монитори HUAWEI MateView GT веќе e достапна на македонскиот пазар

Новата серија гејмерски монитори HUAWEI MateView GT веќе e достапна на македонскиот пазар

Еднодневна изложба на илустрации во Гевгелија

Еднодневна изложба на илустрации во Гевгелија

Започна со 4 вработени, а денес е најголем брокер на пазарот на осигурување – СН Осигурителен Брокер овој декември одбележува 7 години постоење

Започна со 4 вработени, а денес е најголем брокер на пазарот на осигурување – СН Осигурителен Брокер овој декември одбележува 7 години постоење

А1 Македонија со најдобрата новогодишна промоција во мобилната телефонија досега

А1 Македонија со најдобрата новогодишна промоција во мобилната телефонија досега

Moџо Килингтон: „Уништување“ е роман за потрагата по себе и пропаѓањето на соништата што сме ги имале

Moџо Килингтон: „Уништување“ е роман за потрагата по себе и пропаѓањето на соништата што сме ги имале

Четврто коло во наградната игра ИГРАЈ БЕЗ НЕРВОЗИ И МЕРЦЕДЕС ВОЗИ

Четврто коло во наградната игра ИГРАЈ БЕЗ НЕРВОЗИ И МЕРЦЕДЕС ВОЗИ

Прва фабрика во Македонија за производство на сончогледово масло со традиција од 1923 година

Прва фабрика во Македонија за производство на сончогледово масло со традиција од 1923 година