14 Август, 2020
0.0264

ИДЕИ ИМА: Како во иднина ќе опстојува „Тетекс“ и на кои дејности ќе се потпира

Објавено во: Економија 12 Февруари, 2020

Веќе се разработуваат неколку идеи за тоа како да се обнови работењето на погонот за тешка конфекција, но тоа сигурно нема да биде текстил. 

Ова го кажа за Фактор генералниот директор на Тетекс, Глигорие Гоговски, кој не сакаше да ни открие повеќе детали.

Компанијата, како што открива Гоговски и натаму ќе продолжи да работи позитивно и да исплатува дивиденди за своите акционери, и покрај затворениот погон, остануваат другите профитабилни дејности

Подетално читајте го разговорот кој го направивме со првиот човек на Тетекс, подолу.

ПАРИТЕ НА „ТЕТЕКС“ НЕМА ДА СЕКНАТ - погонот се затвори, но остануваат другите профитабилни дејности

Можеби ќе ве интересира

Ангеловска-Бежоска кај Пендаровски: Максимални напори за обештетувањето на депонентите во Еуростандард

Ангеловска-Бежоска кај Пендаровски: Максимални напори за обештетувањето на депонентите во Еуростандард

ЕВН Македонија со осуда на инцидентот во Тетово, преземаат мерки за поголема заштита на вработените и имотот

ЕВН Македонија со осуда на инцидентот во Тетово, преземаат мерки за поголема заштита на вработените и имотот

Фондот за осигурување на депозити: Обесштетувањето ќе започне во рок од 20 дена

Фондот за осигурување на депозити: Обесштетувањето ќе започне во рок од 20 дена

Македонија меѓу земјите со најмал ризик за перење пари

Македонија меѓу земјите со најмал ризик за перење пари

Која македонска компанија подготвува нешто за првпат достапно на мобилен телефон?

Која македонска компанија подготвува нешто за првпат достапно на мобилен телефон?

ЕНЕРГЕТСКАТА ЗАЕДНИЦА ПОРАЧАЛА: Струјата не треба да биде евтина за сите, но да им се помогне на оние погодени од ковид кризата

ЕНЕРГЕТСКАТА ЗАЕДНИЦА ПОРАЧАЛА: Струјата не треба да биде евтина за сите, но да им се помогне на оние погодени од ковид кризата

Силк Роуд Банка: Важни информации за сите идни приматели на пензија

Силк Роуд Банка: Важни информации за сите идни приматели на пензија

Денеска протест против поскапувањето на струјата во неколку градови, главниот во Скопје

Денеска протест против поскапувањето на струјата во неколку градови, главниот во Скопје

ИМАЛО ЛИ ЗАИНТЕРЕСИРАН ИНВЕСТИТОР - кој сакал да достави понуда за Еуростандард банка?

ИМАЛО ЛИ ЗАИНТЕРЕСИРАН ИНВЕСТИТОР - кој сакал да достави понуда за Еуростандард банка?