19 Април, 2018
0.0590

Икеа во Србија дели откази

Објавено во: Економија 14 Јануари, 2018

Шведскиот бренд за мебел и опрема Икеа дели откази во својата франшиза во Србија. Во продажниот салон лоциран во Белград, од Икеа поделиле откази на 22 вработени. 

Според објаснувањето на шведската компанија на почетокот на отворањето на првата продавница на брендот Икеа во Србија очекувале зголем број на заинтересирани купувачи па затоа и вработиле поголем број на луѓе.

Ова е речиси вообичаена пракса на Икеа на нови пазари каде по одредено време се намалува 10% од почетно ангажираната работна сила.

Сега по повеќе месеци квотата е исполнета и затоа 22 од 400 вкупно вработени повеќе нема да се дел од Икеа во Србија.

Можеби ќе ве интересира

Анѓушев за извештајот на ЕК: Апсолутно се сложувам за сивата економија и иновациите

Анѓушев за извештајот на ЕК: Апсолутно се сложувам за сивата економија и иновациите

Европарламентот не се откажува, Закерберг ќе мора да сведочи

Европарламентот не се откажува, Закерберг ќе мора да сведочи

Фирми и поединци ја тужат општина Центар вкупно за 400 милиони денари

Фирми и поединци ја тужат општина Центар вкупно за 400 милиони денари

НЛБ Нов пензиски фонд за влогот на Гранит во Комерцијална банка дознале од сајтот на берза

НЛБ Нов пензиски фонд за влогот на Гранит во Комерцијална банка дознале од сајтот на берза

Сите градежни компании на берза со катастрофални резултати

Сите градежни компании на берза со катастрофални резултати

Кој доби нов мандат во Управниот одбор на Охридска банка?

Кој доби нов мандат во Управниот одбор на Охридска банка?

Кој голем акционер ќе бара отчет од менаџерите на „Гранит“?

Кој голем акционер ќе бара отчет од менаџерите на „Гранит“?

РАБОТНИ МЕСТА ВО ГРАДЕЖНИШТВОТО: Што ќе се случува следните месеци?

РАБОТНИ МЕСТА ВО ГРАДЕЖНИШТВОТО: Што ќе се случува следните месеци?

Кои се мерките и одлуките на новата Влада со кои ЕУ не се сложи во извештајот

Кои се мерките и одлуките на новата Влада со кои ЕУ не се сложи во извештајот