20 Јануари, 2020
0.0176

Илија Димовски се уште само ја подотвора вратата за државен ревизор

Објавено во: Економија 21 Октомври, 2019

Пратеникот Илија Димовски, инаку претседател на собраниската Комисија за именувања, најави дека во текот на оваа работна недела би можело да биде избран нов државен ревизор.

Заводот за ревизија веќе е обезглавен, а без раководител не може да функционира оваа важна државна институција која го контролира материјалното и организационото работење на државните органи и политички партии.

Димовски во текот на денешната седница најави дека течат меѓупартиските консултации и, како што вели тој, доколку се оди во најдобар ред, може до крајот на неделата да се избере првиот ревизор.

Беќе изминуваат две години откако Собранието го објави огласот за избор на нов Главен државен ревизор. Толку време Државниот завод за ревизија нема прв човек затоа што ниту еден од предложените кандидати до сега не беше избран.

Можеби ќе ве интересира

А1 Македонија има нов извршен директор

А1 Македонија има нов извршен директор

Пензионери ќе добиваат пониски пензии затоа што ПИОМ има „дупки“ во архива?

Пензионери ќе добиваат пониски пензии затоа што ПИОМ има „дупки“ во архива?

Владата ќе им простува камати и ќе им репрограмира долгови на јавните претпријатија

Владата ќе им простува камати и ќе им репрограмира долгови на јавните претпријатија

Државата бара приватен партнер-дистрибутер на гас

Државата бара приватен партнер-дистрибутер на гас

Секој втор вработен ја напушта фирмата поради незадоволство од претпоставен: Како до нов тип лидери

Секој втор вработен ја напушта фирмата поради незадоволство од претпоставен: Како до нов тип лидери

ЛИДЕРИ ВО ЕВРОПА: Од 1 јануари го зголемија минималецот

ЛИДЕРИ ВО ЕВРОПА: Од 1 јануари го зголемија минималецот

ВЛАСТА СЕ ПОФАЛИ: Се вработиле скоро 60.000 луѓе

ВЛАСТА СЕ ПОФАЛИ: Се вработиле скоро 60.000 луѓе

ПРОФИТИРАА ОД КРИЗАТА ВО ИРАН: Од златото заработија 20 милиони долари

ПРОФИТИРАА ОД КРИЗАТА ВО ИРАН: Од златото заработија 20 милиони долари

Бизнисот бара долгорочна програма, Заев на средба кај Азески

Бизнисот бара долгорочна програма, Заев на средба кај Азески