31 Мај, 2020
0.0454

ИМА И ТОА: Француска компанија во Србија делела откази во менза

Објавено во: Економија, Балкан 07 Април, 2020

Додека граѓаните секаде во светот во налетот на пандемијата живеат во страв за за своето здравје, и додека државите воведуваат сет мерки, финансиска помош за компаниите полесно да се преброди кризата, француската компанија Хачинсон која се занимава со производство на гумени црева, во Србија, буквално преку ноќ, во време на вонредна состојба, отпуштила повеќе од 300 вработени.

На работниците, отказните решенија им биле делени во мензата, а на оние кои не сакале да ги потпишат директорката им рекла:

-Нема ваш потпис, па и не треба. Ако сакате работете, но нема да ви биде платено, тврдат работниците од оваа компанија.

Една од работничките, Цвета Благојевиќ, за српски Курир тврди дека отказните решенија им се доделени без никаква претходна најава во петокот на 3.април.


Можеби ќе ве интересира

УШТЕ ДЕНЕСКА: Погледнете дали УЈП ви пресметала точен данок

УШТЕ ДЕНЕСКА: Погледнете дали УЈП ви пресметала точен данок

ЕВРООБРЗНИЦАТА ЌЕ СПАСУВА: Кризата креираше буџетски дефицит од 197 милиони евра до април

ЕВРООБРЗНИЦАТА ЌЕ СПАСУВА: Кризата креираше буџетски дефицит од 197 милиони евра до април

Граѓаните се уште бараат одложување на кредитните рати

Граѓаните се уште бараат одложување на кредитните рати

Се подготвуваат картичките „Купувам домашно“, еве ги деталите

Се подготвуваат картичките „Купувам домашно“, еве ги деталите

За три дена позајмивме 860 милиони евра - новите 160 милиони се од ЕУ

За три дена позајмивме 860 милиони евра - новите 160 милиони се од ЕУ

Добивките на странските компании ги „набилдаа“ инвестициите во земјава

Добивките на странските компании ги „набилдаа“ инвестициите во земјава

РОКОТ ИСТЕКУВА УТРЕ: Проверете ги вашите даночни пријави

РОКОТ ИСТЕКУВА УТРЕ: Проверете ги вашите даночни пријави

ЌЕ ТРПАТ ЗАГУБИ: Koронавирусот ќе „удри“ по производителите на овошје и зеленчук

ЌЕ ТРПАТ ЗАГУБИ: Koронавирусот ќе „удри“ по производителите на овошје и зеленчук

УСВОЕН ДЕКРЕТ: Најсиромашните Шпанци ќе добиваат по 462 евра месечно

УСВОЕН ДЕКРЕТ: Најсиромашните Шпанци ќе добиваат по 462 евра месечно