21 Април, 2018
0.1427

ИНФОГРАФИКА: Каде живеат ултра богатите луѓе во светот

Објавено во: Финансии 09 Април, 2018

Бројот на милионери и милијардери во светот расте. Во 2017 година на секои два дена се "раѓал" нов милијардер, а меѓу 2006 и 2016 година, бројот на сите милионери во светот се зголемил за 36%, како нивниот вкупен број е над 13 милиони луѓе, соопшти CNBC.

Користејќи податоци од Knight Frank, страницата за споделување на трошоците Howmuch.net опишува каде живеат некои од ултра богатите - оние со над 500 милиони долари лично богатство.

Повеќе бројки може да се најдат во листата.


Тука се и Топ 10 од земјите каде што повеќето луѓе живеат со личен статус над 500 милиони долари:

10. Велика Британија - 220 луѓе

9. Русија - 220 луѓе

8. Франција - 230 луѓе

7. Швајцарија - 250 луѓе

6. Канада - 270 луѓе

5. Хонг Конг - 320 луѓе

4. Јапонија - 390 луѓе

3. Германија - 430 луѓе

2. Кина - 490 луѓе

1. САД - 1.830 луѓе


Можеби ќе ве интересира

За десетина дена првиот повик за 50-те милиони евра за мали и средни претпријатија

За десетина дена првиот повик за 50-те милиони евра за мали и средни претпријатија

Се здружија 15 банки од Македонија

Се здружија 15 банки од Македонија

Тевдовски и Богов во Вашингтон

Тевдовски и Богов во Вашингтон

Јадранот за летување поскап од Шпанија, Малта и Грција?

Јадранот за летување поскап од Шпанија, Малта и Грција?

Популарниот Netflix нуди работа од соништата: Да гледате серии и да бидете платени за тоа

Популарниот Netflix нуди работа од соништата: Да гледате серии и да бидете платени за тоа

Германски аеродром бара работници

Германски аеродром бара работници

Кога ќе стартува и како ќе се вика порталот на кој ќе се гледа како се трошат јавните пари

Кога ќе стартува и како ќе се вика порталот на кој ќе се гледа како се трошат јавните пари

Атрактивни слободни места во две банки - Еве каде да аплицирате

Атрактивни слободни места во две банки - Еве каде да аплицирате

Финансии им одговори на обложувалниците: Мора да го заштитиме општеството и младината

Финансии им одговори на обложувалниците: Мора да го заштитиме општеството и младината