25 Март, 2018
0.0647

ИНСПEКТОРИТЕ НА ТЕРЕН: Инвеститор во Карпош „заработи“ казна од 4000 евра

Објавено во: Македонија 20 Ноември, 2017

Комунални и градежни инспектори на Општина Карпош пред десетина дена започнаа контрола на неколку поголеми градилишта на територија на општината за да се направи увид колку се почитуваат правилата за градба.

Тие информираат дека за еден инвеститор на улицата Лондонска е изречена прекршочна санкција во износ од 4.000 евра во денарска противвредност за првното лице и 30% од истата сума за одговорното лице, а друг инвеститор на улицата Лондонска веќе постапил во согласност со дадениот налог и укажувањата.

„Кај објектите кај кои е извршен вонредниот увид констатирано е дека кај сите контролирани градби оградувањето зафаќа и дел од јавната сообраќајна површина. Со тоа директно се создаваат тешкотии за безбедно движење на пешаците, се отежнува сообраќајот по коловозите и се создава шут во близина на други објекти, на што реагираа граѓаните, но и општинските служби“- велат од Општината.

За два инвеститора на улицата Варшавска сè уште тече рокот за отстранување на утврдените неправилности.

Можеби ќе ве интересира

Со лажна диплома директорувал во кумановско училиште

Со лажна диплома директорувал во кумановско училиште

Тешка сообраќајка кај клучка „Стајковци“

Тешка сообраќајка кај клучка „Стајковци“

Жбогар: Законот за јазици не е европски приоритет

Жбогар: Законот за јазици не е европски приоритет

Костовски: Спикерот не може да потпише Указ наместо претседателот

Костовски: Спикерот не може да потпише Указ наместо претседателот

МВР со одговор до НСП: Проблемите на полицијата се решаваат

МВР со одговор до НСП: Проблемите на полицијата се решаваат

НСП: До кога ќе трае хаосот во МВР?

НСП: До кога ќе трае хаосот во МВР?

Пронајден мртов маж пред гостиварската болница

Пронајден мртов маж пред гостиварската болница

Автомобил се забил во оградата на Собрание

Автомобил се забил во оградата на Собрание

Екс шефица на кабинет на ДЗС доби кривична пријава

Екс шефица на кабинет на ДЗС доби кривична пријава