29 Март, 2020
0.0237

Интервју со Олег Бојаџиев: Како маркетер во Lyconet можам да заработувам додека им помагам на моите пријатели да добијат повеќе за своите потрошени пари

Објавено во: Економија 25 Март, 2020

Во состојба кога многу од младите луѓе се одлучуваат својот професионален развој да го градат надвор од државата, има и такви кои решаваат тоа да го реализираат тука, во сопствената држава. Еден од нив е Олег Бојаџиев. Тој е млад претприемач кој ни доаѓа од Радовиш и кој амбициите за развивање на своите маркетинг и бизнис вештини ги остварува преку работа во секторот малопродажба, а во исто време, и преку ангажман како маркетер во Lyconet (Лајконет) уште од 2016 година.

Имено, Lyconet е компанија која на своите независни партнери односнона маркетерите им нуди безброј поволности како што се целосна слобода за избор со кого, каде и кога ќе работат, работното време го креираат сами врз основа на сопствениот животен стил, а во исто време, компанијата нуди можност за градење на меѓународна кариера преку изградба на сопствена шопинг мрежа. Дополнително, компанијата на своите маркетери им нуди можност за напредок во кариерата и остварување на одлични месечни заработки врз основа на вложениот труд и ангажман. А она што е особено интересно, е дека заработките се исти во целата Lyconet (Лајконет) мрежа низ целиот свет, поточно маркетерите од Македонија ја имаат истата заработка како и своите колеги во Австрија, Велика Британија, Германија итн.

Сите овие, а и многу други можности, беа причина зошто Олег одлучи да се приклучи на Lyconet. Најпрвин, како задоволен член на myWorld(мајВорлд) и сите CashbackWorld услугикои ги нуди оваа компанија, а потоа се одлучува да стане и маркeтер во Lyconet, Олег е еден од 300.000 маркетери низ целиот свет кои успешно ја градат својата кариера во рамките на Lyconet мрежата.

Со Олег разговаравме нешто повеќе за придобивките кои ги нуди Lyconet, за неговиот професионален развојкако маркетер, но и за тајните на успехот кои ги крие мрежниот маркетинг.

1.Колку време сте Lyconet маркетер, како започна вашата кариера како Lyconet маркетер?

-Информацијата за можноста да работам како маркетер ја добив уште во 2014 година, но како независен партнер на компанијата (Lyconet marketer) започнав дури во декември 2016. Ова временско растојание од две години е поради тоа што пред да започнам да се занимавам со овој бизнис, односно пред да дозволам да ми ја објаснат идејата, бев голем скептик во однос на овој бизнис модел или да бидам искрен, бев уверен дека ова е пирамида и дека набргу ќе пукне како балон. Не се ни трудев да го разберам концептот на работа затоа што за мене звучеше премногу добро да биде вистина тоа дека можам да заработувам додека им помагам на моите пријатели да добијат повеќе за своите потрошени пари т.е. да заработувам додека целиот свет го прави она што и онака го прави, а тоа е секојдневното трошење на пари.

Повеќе на Машки магазин овде

Можеби ќе ве интересира

Азески: Коридорите се трасирани, мерките елаборирани, компаниите фрустрирани

Азески: Коридорите се трасирани, мерките елаборирани, компаниите фрустрирани

Малите трговци пред Влада бараат бруто-плати и замрзнување на кириите

Малите трговци пред Влада бараат бруто-плати и замрзнување на кириите

Ангеловска: Ќе се крати на опрема, лиценци, софтвери...

Ангеловска: Ќе се крати на опрема, лиценци, софтвери...

Компаниите за организирање и поддршка на настани,ТВ и филмска продукција бараат поддршка од Владата

Компаниите за организирање и поддршка на настани,ТВ и филмска продукција бараат поддршка од Владата

Владата подготвува нов пакет економски мерки

Владата подготвува нов пакет економски мерки

Македонски телеком: Нема 5G мрежа во употреба

Македонски телеком: Нема 5G мрежа во употреба

МУКАЕТОВ: ГРАЃАНИТЕ ДА БИДАТ СПОКОЈНИ - лекови и дезинфициенси ќе има, државата што побргу да побара пари

МУКАЕТОВ: ГРАЃАНИТЕ ДА БИДАТ СПОКОЈНИ - лекови и дезинфициенси ќе има, државата што побргу да побара пари

МИКРО И МАЛИ ПРЕТПРИЈАТИЈА: Бараме платите, здравственото и пензиско осигурување да бидат на товар на државата

МИКРО И МАЛИ ПРЕТПРИЈАТИЈА: Бараме платите, здравственото и пензиско осигурување да бидат на товар на државата

ОГРОМНИ ШТЕТИ: Коронавирусот економски ќе загрози најмалку 25 милиони луѓе

ОГРОМНИ ШТЕТИ: Коронавирусот економски ќе загрози најмалку 25 милиони луѓе