24 Април, 2019
0.0230

Ирците дојдоа, кој сака работа веднаш

Објавено во: Финансии 11 Септември, 2018

Претставници на ирската компанија  Musgrave веќе неколку недели се во Хрватска, каде престојуваат за да најдат работници. 

Тие ја поминаа Далмација и Славонија.  Бараат луѓе кои би работеле на складирање и логистика. 

Оваа компанија е водечка за дистрибуција на храна во Ирска и најголем приватен работодавец, пишуваат медиумите од регионот. 

Заминувања има, а компанијата е многу стабилна. 

Оваа компанија има 350.000 работници, а целта им е сега од Ријека да вработат 20 до 30 луѓе. Од цела Хрватска во план им е да вработат 300 луѓе. 

Можеби ќе ве интересира

Колкав бизнис има во управување со парите на идните пензионери?

Колкав бизнис има во управување со парите на идните пензионери?

Најголемата банка со активи во светот има нов шеф

Најголемата банка со активи во светот има нов шеф

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата