23 Април, 2018
0.0549

ИСПЛАТЛИВА ИНВЕСТИЦИЈА: Шест начини како да вложувате во себе

Објавено во: Стил 10 Јануари, 2018

Aко сакате да вложите во нешто и тоа да ви се врати, тогаш вложете во себе. 

Со вложувањето во себе си помагате ментално, емоционално, физички и финансиски. 

Ако дневно читате по 6 минути можете за 68% да го намалите стресот. Ова е добар начин да го изградите своето знаење во секоја област. Успешните луѓе и милионери препорачуваат читање на книги. 

Пишувајте и тоа најмалку 10 до 15 минути дневно, а можете и да водите дневник. Ако напишете денеска кратка приказна, поезија, ќе дојде време кога тоа ќе ви се врати. 

Посетувајте семинари и конференции и на тој начин ќе запознаете стручни лица. 

Развијте ги своите вештини, научете да возите, научите странски јазик, гответе, стекнете некој нов сертификат. 

Имате ли листа на работи кои мора да ги направите. Ако немате, тогаш направете го тоа. 

Бидете среќни, позитивни и благодарани. Тренирајте го својот ум за да реагирате позитивно во секоја ситуација. 

Можеби ќе ве интересира

Бебињата можат логично да размислуваат пред да прозборат

Бебињата можат логично да размислуваат пред да прозборат

Прогласен најдобриот фудбалер на премиерлигата

Прогласен најдобриот фудбалер на премиерлигата

This is a man’s world (2)

This is a man’s world (2)

ИНТЕРВЈУ НАТАША МИХАЈЛОСКА: Позитивните мисли ги пренесувам на стакло

ИНТЕРВЈУ НАТАША МИХАЈЛОСКА: Позитивните мисли ги пренесувам на стакло

ИНТЕРВЈУ- АМЕРНИС НОКШИЌИ- ЈОВАНОВСКА: Жените во Македонија уште живеат во машки свет

ИНТЕРВЈУ- АМЕРНИС НОКШИЌИ- ЈОВАНОВСКА: Жените во Македонија уште живеат во машки свет

Флексибилно работно време за поголема продуктивност на вработените

Флексибилно работно време за поголема продуктивност на вработените

Вардар со победа се враќа во Скопје

Вардар со победа се враќа во Скопје

Која земја во Европа е на трагичниот врв по пиење алкохол?

Која земја во Европа е на трагичниот врв по пиење алкохол?

(ГАЛЕРИЈА) РАЗВЕДРЕТЕ ГО ДОМОТ: пролетни и креативни идеи за поубава атмосфера

(ГАЛЕРИЈА) РАЗВЕДРЕТЕ ГО ДОМОТ: пролетни и креативни идеи за поубава атмосфера