21 Октомври, 2021
0.1302

ИТ компанијата „Скеил Фокус“ ја прошири својата канцеларија и во Битола

Објавено во: Мои пари 22 Септември, 2021

По Скопје, мултинационалната  ИТ компанија Скеил Фокус отвори уште една канцелариска локација во Северна Македонија - Битола,  каде младите програмери ќе создаваат иновативни решенија за глобалните компании. Одлуката за отворање нова канцеларија во Битола дојде природно, по интересот на локалните тимови како дел од моделот „Работа од секаде“ усвоен од компанијата минатата година.

Со седиште во Бугарија, Скеил Фокус работи на меѓународно ниво со канцеларии низ целиот свет и за клиенти од клучните пазари како што се Северна Америка и Западна Европа. Досега има испорачано повеќе од 500 успешни проекти за клиенти на 3 континенти. Главната цел на компанијата е да го поттикне успехот на луѓето преку користење на технологии и иновации.

Компанијата ја започна својата инвестиција во Северна Македонија во 2019 година со амбициозни планови за раст. Благодарение на талентираното локално раководство, таа брзо ги зголеми своите активности во земјата. Проекцијата на компанијата за следните 5 години, е бројот на вработени да надмине 300 луѓе.

Преку своите канцеларии во Северна Македонија, Скеил Фокус има за цел да ги мотивира и задржи младите ИТ експерти во земјата, да им даде можност да растат и да ги развиваат клучните технолошки вештини, додека работат на големи иновативни проекти за водечки компании низ целиот свет.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

Контрола на мастите во организмот со природни препарати

Контрола на мастите во организмот со природни препарати

Улица „Македонија“ е поблиску да го заслужи епитетот „Петта авенија“: „Божиновски часовници и накит“ со нов бутик салон кој доликува на светските метрополи

Улица „Македонија“ е поблиску да го заслужи епитетот „Петта авенија“: „Божиновски часовници и накит“ со нов бутик салон кој доликува на светските метрополи

Летонија ја лансираше првата 5G прекугранична тест локација во Европа

Летонија ја лансираше првата 5G прекугранична тест локација во Европа

Дали вашите податоци се безбедни на вашиот паметен уред?

Дали вашите податоци се безбедни на вашиот паметен уред?

Издадена 30.000-тата IuteCredit Mastercard картичка

Издадена 30.000-тата IuteCredit Mastercard картичка

Започна наградната игра на ЛУКОИЛ Македонија во која главната награда е атрактивно АТВ-возило

Започна наградната игра на ЛУКОИЛ Македонија во која главната награда е атрактивно АТВ-возило

Дарко од Охрид, од верен играч на 2win.Mk , до сопственик на нов скутер

Дарко од Охрид, од верен играч на 2win.Mk , до сопственик на нов скутер

Плаќање на сметки за режиски трошоци во Пошта по најконкурентни цени

Плаќање на сметки за режиски трошоци во Пошта по најконкурентни цени

VISA Business од Силк Роуд Банка: Eдинствена бизнис картичка со поврат на средства во државата

VISA Business од Силк Роуд Банка: Eдинствена бизнис картичка со поврат на средства во државата