22 Април, 2019
0.0199

Изговарајте ја оваа реченица 3 пати дневно месец дена и ќе се случи чудо!

Објавено во: Стил 11 Февруари, 2019

Нашето здравје е производ на нашите мисли.

Познатиот француски клинички психијатар Емил Коул во една болница во која работел во Париз, направил експеримент врз пациентите, така што на сопствена одговорност им препишал „терапија“ три пати дневно да ја изговараат оваа реченица ...

„Секој ден се чувствувам се подобро и подобро“.

Психијатарот им нагласил на пациентите да не ја повторуваат механички, туку така, туку да ја изговараат што поведро и попозитивно .

Месец дена подоцна пациентите на овој славен психолог станале главна тема во таа болница, но и во цела Франција.

Тешко болните пациенти се опоравиле во рок од месец дена, а на некои дури не им била потребна ниту хируршка интервенција.

Имено, со ова е потврдена тезата на големиот филозоф на античка Грција, Парацелусус, која тврдела дека вербата навистина прави чуда.

Нашето здравје е производ на нашите мисли, и неизбежно е дека постои директна врска помеѓу менталната и физичка состојба кај луѓето.

Исто така, еден од најважните психолошки закони го вели следново: вербалното искажување на љубовта, емпатија и дивеење дополнително ја јакнат животната енергија на личности кои се упатени. Исто така , злите и малциозни зборови драстично ја намалуваат животната енергија на слушателите на истите.

Вкупниот број на болести кои се поврзани со лошите мисли продолжува да расте со голема брзина. За да ги отстраните ефикасно од себе, мора да се придржувате до еден совет на древните мудреци:

-Уживајте во животот, без разлика на тоа колку изгледа тежок-.

Можеби ќе ве интересира

Трчаме на 13 хектари површина по несовесните посетители: Интервју со Тина Мицковска од ЗОО Скопје

Трчаме на 13 хектари површина по несовесните посетители: Интервју со Тина Мицковска од ЗОО Скопје

Цената на слободата

Цената на слободата

(ФОТО) Перо Антиќ со коса: Ретро мода на познатите

(ФОТО) Перо Антиќ со коса: Ретро мода на познатите

Пукна бракот на Адел-пејачката со моќен глас се венчаше тајно, а сега се разведува

Пукна бракот на Адел-пејачката со моќен глас се венчаше тајно, а сега се разведува

(ФОТО) Мене срцето во петици додека вози: Синот на Дани позади волан

(ФОТО) Мене срцето во петици додека вози: Синот на Дани позади волан

БИЛЈАНА ВАСИЛЕВА ТРЕНДАФИЛОВА, ДЕВОЈЧЕТО ОД „БУШАВА АЗБУКА“: Бевме деца, но имавме сериозни задачи

БИЛЈАНА ВАСИЛЕВА ТРЕНДАФИЛОВА, ДЕВОЈЧЕТО ОД „БУШАВА АЗБУКА“: Бевме деца, но имавме сериозни задачи

„Игра на тронови“ и донесе голема популарност на Северна Ирска

„Игра на тронови“ и донесе голема популарност на Северна Ирска

Како Филип од Скопје се снајде во Катар: Ова е неговата приказна и искуство

Како Филип од Скопје се снајде во Катар: Ова е неговата приказна и искуство

Ги игнорирам предрасудите, уживам во слободата: Интервју со Александра Илиева

Ги игнорирам предрасудите, уживам во слободата: Интервју со Александра Илиева