06 Јуни, 2020
0.0351

Едукативни средби за деца од различни возрасти

ЈП Водовод и канализација – Скопје ги запознава најмладите со методите за контрола на водата

Објавено во: Мои пари 21 Февруари, 2020

Секторот за санитарна контрола на ЈП Водовод и канализација – Скопје продолжува со реализација на едукативно-информативните средби за децата од различни возрасти, со цел запознавање со методите, постапките и начините на работа при контрола на квалитетот на водите за пиење во Скопје како и контролата на површинските води кои се реализираат секоја година.

„Нова средба на ден 19.02.2020, остваривме со учениците oдвторо одделение од основното училиште ООУ „Браќа Миладовци“ од Скопје , заедно со нивните наставнички. При посетата учениците беа запознаени со начините и методите за контрола на водата во лабораториите за хемија и микробиологија. Исто така, на интерактивен начин преку анимации, беа запознаени со историјатот на водоснабдувањето на Скопје, изворите и начинот на функционирање на нашето претпријатие.

На овој начин учениците имаат можност одблизу да видат со кои методи и која аналитичка опрема се следи квалитетот на водите и да добијат одговори на своите прашања во врска со целокупната работа на Секторот за санитарна контрола“, информираа од ЈП Водовод и канализација.

Можеби ќе ве интересира

Веро викендов со достава на производи до дома во Скопје и Тетово

Веро викендов со достава на производи до дома во Скопје и Тетово

Матурантката Хана Селмани ќе учи на Њујорк универзитетот во Абу Даби со целосна стипендија

Матурантката Хана Селмани ќе учи на Њујорк универзитетот во Абу Даби со целосна стипендија

ПРОДОЛЖУВА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

ПРОДОЛЖУВА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

СУПЕР ОНЛАЈН ПОПУСТ ДО 50% ОД 5-7 ЈУНИ

СУПЕР ОНЛАЈН ПОПУСТ ДО 50% ОД 5-7 ЈУНИ

ЗАПОЧНА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

ЗАПОЧНА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

Дали полициските службеници ги казнуваат колегите кога ќе прекршат закон!?

Дали полициските службеници ги казнуваат колегите кога ќе прекршат закон!?

Нов Битолски сладолед: Полн млечен вкус збогатен со 10 витамини

Нов Битолски сладолед: Полн млечен вкус збогатен со 10 витамини

HalkEco Хронометар 10KM ќе се трча со примена на мерки за заштита од коронавирусот

HalkEco Хронометар 10KM ќе се трча со примена на мерки за заштита од коронавирусот

Д-р Филип Станковиќ – научник од Македонија кој работи на развој на иновативни производи во тутунската индустрија

Д-р Филип Станковиќ – научник од Македонија кој работи на развој на иновативни производи во тутунската индустрија