25 Јануари, 2020
0.0243

ЈП Водовод и Канализација се вклучи во акцијата „Администрацијата чисти со Не биди ѓубре“

Објавено во: Мои пари 14 Декември, 2019

Врз основа на владината одлука за спроведување на акцијата на 14 декември 2019 за чистење на животната средина „Администрацијата чисти со Не биди ѓубре“, а и по сопствено убедување за значењето на чистата животна средина, вработените од ЈП Водовод и Канализација – Скопје активно се вклучија во истата.

„Во оваа прилика апелираме ваквото одговорно однесување да стане наше секојдневие со што секој од нас индивидуално и колективно ќе придонесе за заштита, зачувување и одржување на чистата животна средина, фактор кој е исклучително важен за подобрување на квалитетот на животот на граѓаните на град Скопје, територијата на Република Северна Македонија и светот воопшто, велат од ЈП Водовод и канализација. 

Можеби ќе ве интересира

IQOS ја создава иднината на тутунската индустрија

IQOS ја создава иднината на тутунската индустрија

Нов меѓународен одбор за доверба на Универзитетот ФОН - придонес кон задржување на младите и одржување на квалитетот на високото образование -

Нов меѓународен одбор за доверба на Универзитетот ФОН - придонес кон задржување на младите и одржување на квалитетот на високото образование -

Утре прекин на водоснабдувањето на две улици

Утре прекин на водоснабдувањето на две улици

Уличниот дефект на ул. Лисец 80 е завршен

Уличниот дефект на ул. Лисец 80 е завршен

На ул.Прашка/Лондонска водоснабдувањето е нормализирано

На ул.Прашка/Лондонска водоснабдувањето е нормализирано

Huawei Y6s со поголема интелигенција и обновен дизајн почна да се продава и во Северна Македонија

Huawei Y6s со поголема интелигенција и обновен дизајн почна да се продава и во Северна Македонија

Истражување презентирано во Давос - се бара од владите да ги намалат стапките на пушење

Истражување презентирано во Давос - се бара од владите да ги намалат стапките на пушење

УСЈЕ: Борбата за чист водух мора да бидат темелени на факти

УСЈЕ: Борбата за чист водух мора да бидат темелени на факти

Саниран дефектот на Бул. Асном 74 и 78 и водоснабдувањето е нормализирано

Саниран дефектот на Бул. Асном 74 и 78 и водоснабдувањето е нормализирано