29 Октомври, 2020
0.0376

Како да го направите чекорот кон посигурна финансиска иднина?

Објавено во: Мои пари 16 Октомври, 2020

Економските текови во светот секојдневно влијаат на нашиот џеб. Секоја голема светска криза се чувствува брзо во сите делови на нашата планета, за што најдобар доказ е сегашната предизвикана од пандемијата со Ковид-19. Во вакви ситуации најдобро се покажува колку е важно да се имаат заштеди. Иако не е лесно да се одвојуваат пари, сепак треба да размислуваме за фактот дека, за жал, понекогаш може да се случи нешто лошо. А тогаш треба да имаме подготвени средства. Но, заштедите се потребни не само за време на криза или за итни и неодложни потреби, туку и за решавање на важни животни прашања.

Имајќи го ова предвид, сосема е јасно дека никогаш не е доцна да се почне со штедење. Притоа исклучително е важен вистинскиот избор на банка во која ќе штедиме, како и соодветниот модел на штедење. Треба да се одбере банка за која сме сигурни дека ќе ги чува и оплодува нашите парите мудро и одговорно, но исто така и дека ќе обезбеди модели на штедење прилагодени на нашите потреби и ритам на живот.

Ако уште не сте почнале да штедите, можеби вистински момент да почнете е токму сега, во октомври, кој воедно е и светски месец на штедење, а вашиот избор може да биде новиот ПРОМО депозит на Халкбанк за кој понудата важи до 31.10.2020 година и за кој може да се аплицира и онлајн, од удобноста на сопствениот дом. Новиот депозитен производ е наменет за физички лица и нуди можност за орочување, денари или евра, на 13 и 25 месеци.

Минималниот износ на вложување е 30.000 денари, односно 500 евра, а каматната стапка е фиксна за периодот на орочување. Кај депозити кои се орочени на 13 месеци, каматата изнесува 0,70 отсто за заштеди во денари, односно 0,50 отсто за депозити во евра. За орочување на период од 25 месеци, каматната стапка изнесува 1,40% за денарско штедење, односно 0,90% за штедење во евра. Исплатата на каматата, зависно од договорот, може да биде месечна или на крај на периодот на доспевање.

Во животот секогаш е важно да се најде здрава, правилна и одговорна мерка помеѓу трошењето и редовните заштеди. Бидејќи штедењето е здрава животна навика, ако не сте почнале со штедење, направете го тоа овој октомври токму со новата понуда на Халкбанк.

Комерцијален текст

Можеби ќе ве интересира

За безгрижно детство и сигурна иднина, одберете банка која е партнер од доверба

За безгрижно детство и сигурна иднина, одберете банка која е партнер од доверба

Со InOne.mk и Уни Банка домашните фирми побрзо и со пониски трошоци отвораат своја онлајн продавница

Со InOne.mk и Уни Банка домашните фирми побрзо и со пониски трошоци отвораат своја онлајн продавница

Додајте шик стил на секојдневната облека! Надградете го вашиот стил со модни додатоци и Huawei Watch GT 2 Pro

Додајте шик стил на секојдневната облека! Надградете го вашиот стил со модни додатоци и Huawei Watch GT 2 Pro

АЕК ќе спроведува меѓународна физибилити студија за влијанието на 5G мрежата врз здравјето на луѓето

АЕК ќе спроведува меѓународна физибилити студија за влијанието на 5G мрежата врз здравјето на луѓето

ТТК Банка АД Скопје со нова експозитура во Скопје, Дебар Маало

ТТК Банка АД Скопје со нова експозитура во Скопје, Дебар Маало

Воздухот во Скопје под 24 часовен надзор во наредните 12 месеци

Воздухот во Скопје под 24 часовен надзор во наредните 12 месеци

Новиот HUAWEI MATE40 PRO е најеко смартфон на HUAWEI

Новиот HUAWEI MATE40 PRO е најеко смартфон на HUAWEI

2 нови македонски бренда кои целат кон светскиот пазар: NO BULL… и B-GOOD FOOD Co.

2 нови македонски бренда кои целат кон светскиот пазар: NO BULL… и B-GOOD FOOD Co.

Ексклузивно: Виртуелна тура низ кујната на KFC

Ексклузивно: Виртуелна тура низ кујната на KFC