26 Април, 2018
0.0598

Како да се подготвите за видео интервју?

Објавено во: Стил 14 Јули, 2017

Ако барате работа во странство и мора да поминете видео интервју, треба соодветно да се подготвите. 

Сајтот Corporette советува што треба да направите. 

Добро е да седнете во просторија каде вратата убаво се затвора или да ја заклучите. 

Барајте позадина која ќе биде неутрална затоа што лицето кое ве интервјуира треба да се фокусира на вас. 

Вежбајте така што ќе се снимите со камера и ќе ги прегледате снимките. Тргнете го она што не сакате вашиот иден работодавец да го види. 

Имајте хартија и пенкало при рака ако нешто треба да запишете, а добро е да го отворите и вашето CV и мотивационо писмо ако ве прашаат за детали. 

Бидете соодветно облечени и подгответе се за прашања кои се очекува да ви бидат поставени на интервју за работа. 

Можеби ќе ве интересира

МИЈАТА СНИМИ ИНСПИРАТИВНА ПЕСНА - „ДОМАЌИНСКА“: Диплиме алишта само на празници

МИЈАТА СНИМИ ИНСПИРАТИВНА ПЕСНА - „ДОМАЌИНСКА“: Диплиме алишта само на празници

Не биди фикус

Не биди фикус

ИНТЕРВЈУ ГОРДАНА ЃОРЧЕВА: И во неговите последни мигови, Бранко ме тераше да се смеам

ИНТЕРВЈУ ГОРДАНА ЃОРЧЕВА: И во неговите последни мигови, Бранко ме тераше да се смеам

Кејт во исто издание како Принцезата Дијана

Кејт во исто издание како Принцезата Дијана

(1) Четири најзабавни, примамливи и возбудливи градови во светот

(1) Четири најзабавни, примамливи и возбудливи градови во светот

Назначен нов директор на Макфест

Назначен нов директор на Макфест

Доктор од Македонија го освојува Монт Еверест

Доктор од Македонија го освојува Монт Еверест

Најуспешниот грчки фудбалски клуб доби тригодишна суспензија

Најуспешниот грчки фудбалски клуб доби тригодишна суспензија

МУЗИКА НА ТАПЕТ: Најозборуваните македонски песни

МУЗИКА НА ТАПЕТ: Најозборуваните македонски песни