06 Јуни, 2020
0.0255

Како да заштедите при пазарување-супер ефикасен трик

Објавено во: Финансии 24 Април, 2019

Ви се случило ли некогаш да ја гледате фискалната сметка и да се чудите зошто повторно потрошивте толку многу пари во супермаркет? Има е ден трик кој ќе ви помогне да пазарите поразумно.

Станува збор за нешто лесно - кога ќе ја наполните количката и одите кон касата, застанете за момент, погледнете ги внимателно производите и вратете меѓу три и пет нешта кои не ви се толку потребни, советуваат експерти од оваа тематика за CNBC.

Така ќе заштедите помеѓу 5-10 долари.

Кога пазариме за подолг временски период и особено ако немаме список, е лесно во количката да ни се најдат и производи кои не ни требаат , а едноставно не искушиле во тој момент. Затоа и паузата пред касата е многу ефективна - дава време да размислиме повторно за нештата.

Ако се навикнете да го купувате само тоа што ви е потребно, брзо ќе почувствувате позитивен ефект за вашиот буџет.

Можеби ќе ве интересира

Заменик-министерката за финансии одбива да го потпише заемот од 90 милиони евра од Светска банка

Заменик-министерката за финансии одбива да го потпише заемот од 90 милиони евра од Светска банка

КАМАТИТЕ УПОРНО ОДАТ НАДОЛУ - добро за тие што сакаат кредит, но неповолно за штедачите

КАМАТИТЕ УПОРНО ОДАТ НАДОЛУ - добро за тие што сакаат кредит, но неповолно за штедачите

Шекеринска: Ни требаат пари од странство!

Шекеринска: Ни требаат пари од странство!