21 Септември, 2019
0.0162

Како „Макпетрол“ ја зголеми продажбата, а ја намали добивката?

Објавено во: Економија 19 Август, 2019

„Макпетрол“ во првите шест месеци годинава има зголемени приходи од продажба за 9,3 милиони евра во споредба со истиот период лани односно за 6 отсто, покажуваат резултатите од билансот на успех што најголемата компанија за малопродажба на нафтени деривати го објави на сајтот на Македонската берза за хартии од вредност. Приходите од продажба на „Макпетрол“ надминаа 10 милијарди денари односно достигнаа 166 милиони евра. На домашниот пазар продажбата порасна за 6 отсто и достигна 157 милиони евра, а извозот порасна за 15 отсто и достигна 9 милиони евра. 

Детали читајте овде.

Можеби ќе ве интересира

Ова се топ пет професии со највисоки плати во земјава

Ова се топ пет професии со највисоки плати во земјава

СТАТИСТИКАТА ПОКАЖА: Се зголемила просечната плата во Македонија

СТАТИСТИКАТА ПОКАЖА: Се зголемила просечната плата во Македонија

Почитувањето на човековите права е обврска на државата и на сите сопственици на бизниси, менаџери(-ки) и вработени

Почитувањето на човековите права е обврска на државата и на сите сопственици на бизниси, менаџери(-ки) и вработени

Анѓушев: Се чека согласност на сите за минималната плата

Анѓушев: Се чека согласност на сите за минималната плата

ЌЕ ВАЖИ ЗА ЖЕНИ СО 60 И МАЖИ СО 62 ГОДИНИ: Ќе работат по 6 часа

ЌЕ ВАЖИ ЗА ЖЕНИ СО 60 И МАЖИ СО 62 ГОДИНИ: Ќе работат по 6 часа

Арцелор Митал стана дел од Либерти Стил на моќната ГФГ Алијансата

Арцелор Митал стана дел од Либерти Стил на моќната ГФГ Алијансата

Фондот за иновации првично одреди на кои 30 апликанти ќе им даде 5 милиони евра

Фондот за иновации првично одреди на кои 30 апликанти ќе им даде 5 милиони евра

Тиквеш: На „тимбилдинг“ одат сите вработени, секој да изгради поцврста врска со производот

Тиквеш: На „тимбилдинг“ одат сите вработени, секој да изгради поцврста врска со производот

ТАВ: Ќе има пушачка соба по пасошката контрола на скопскиот аеродром

ТАВ: Ќе има пушачка соба по пасошката контрола на скопскиот аеродром