19 Јуни, 2019
0.0213

Канческа Милевска: ВМРО-ДПМНЕ се служи со лажен патриотизам

Објавено во: Македонија 11 Јануари, 2019

Пратеничката Eлизабета Канческа Милевска од независната пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ, праша да се објасни кои биле причините за да се прифати „ерга омнес“. 

Taa рече дека мора да се дадат одговори зошто овој процес не се реши толку долго. Вели дека ВМРО-ДПМНЕ го избрало најлесниот и најпогрешниот пат. 

Со нивното неприсуство и неучество, вели дека покажале лажен патриотизам. 

Вели дека ќе имаат сенка која ќе ги следи. 

„Иако сме навидум мал број на пратеници кои се одважија и искрено верувавме во овој процес, и се заложивме со активно учество и со голем ангажман, да го потврдиме и да го сочуваме, она што е најисконско, а тоа е македонскиот идентитет и јазик“, рече таа.

Пратеничката вели дека ВМРО-ДПМНЕ ако сакаше да го блокира договорот, тоа ќе го направеше. Ако сакале подобар договор, требало да работат на истиот. 

Вели дека не треба да ја уназадат државата со своите постапки. 

Можеби ќе ве интересира

Македонските историчари го предложиле датумот 7 октомври за Гоце Делчев, бугарските избувнале

Македонските историчари го предложиле датумот 7 октомври за Гоце Делчев, бугарските избувнале

Кирацовски демантира дека има „нова хациенда“

Кирацовски демантира дека има „нова хациенда“

Француски експерти ќе им ги пренесат на македонските своите знаења во патната инфраструктура

Француски експерти ќе им ги пренесат на македонските своите знаења во патната инфраструктура

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Еве какво време ќе имаме денес

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Еве какво време ќе имаме денес

Кирацовски ќе тужи медиуми кои шират лажни информации за неговиот имот

Кирацовски ќе тужи медиуми кои шират лажни информации за неговиот имот

Македонија ставена на „стенд бај“ за преговорите до октомври

Македонија ставена на „стенд бај“ за преговорите до октомври

Доналд Трамп ги продолжи вонредните мерки за санкции кон Северна Македонија

Доналд Трамп ги продолжи вонредните мерки за санкции кон Северна Македонија

Николовски тврди дека изработено е цело досие за корупцијата во државата

Николовски тврди дека изработено е цело досие за корупцијата во државата

Пушењето цигари во комбинација со загадениот воздух ќе си го земат „данокот“

Пушењето цигари во комбинација со загадениот воздух ќе си го земат „данокот“