31 Мај, 2020
0.0223

Катица Јанева е без работа, Лиле Стефанова од „Империја“ се враќа во Радовиш

Објавено во: Македонија 16 Септември, 2019

Сите обвинители од Специјалното јавно обвинителство се враќаат во матичните освен притворената Катица Јанева која од денeска и практично е без работа. Нејзе Советот на јавни обвинители во саботата и го укина мандатот, а денеска било ставено вон сила и решението со кое и мирува работата во ОЈО Гевгелија, поради што таа не смее повеќе да работи и таму. Претседателот на Советот Ацо Колевски денеска рече дека поради истекот на нејзиниот мандат во ОЈО за организиран криминал на Вилма Рускоска, Лиле Стефанова нема да се врати таму туку во ОЈО-Радовиш.

Бурим Рустеми се враќа во ОЈО, Скопје, Елизабета Јосифовска во ОЈО Гостивар, Љубомир Лапе, во ОЈО Куманово, Стевчо Донев – ОЈО Кочани Фатиме Фетаи – ОЈО Скопје исто како и Гаврил Бубевски, Ленче Ристовска, Артан Ајро и Трајче Пеливанов.

Дали некои од предметите досега отворени од СЈО ќе им бидат доделени на овие обвинители, Колевски рече дека ќе одлучи државниот јавен обвинител Љубомир Јовески.

Ако се проширува Јавното обвинителство, тоа треба да с еправи со ново системско одделение, па треба да има оглас. 


Можеби ќе ве интересира

Астеруд: Не Радмила, во голема грешка си и треба да се извиниш

Астеруд: Не Радмила, во голема грешка си и треба да се извиниш

Филипче посакува да се огледаме на Дебар

Филипче посакува да се огледаме на Дебар

200 луѓе му беа на погребот, сега ќе се прават анкети со семејството

200 луѓе му беа на погребот, сега ќе се прават анкети со семејството

ФОТО: Полицајци се справија со банда ограбувачи во центарот на Скопје

ФОТО: Полицајци се справија со банда ограбувачи во центарот на Скопје

Се шири вирусот во Шуто Оризари, најмногу новозаболени сепак во Чаир, Бутел, Сарај

Се шири вирусот во Шуто Оризари, најмногу новозаболени сепак во Чаир, Бутел, Сарај

Спасовски: Избори затоа што вирусот ќе добива на интензитет наесен

Спасовски: Избори затоа што вирусот ќе добива на интензитет наесен

Мицкоски: Не зборувам за избори кога броиме мртви

Мицкоски: Не зборувам за избори кога броиме мртви

Џафери: Да се договорат за избори во следните две недели

Џафери: Да се договорат за избори во следните две недели

По најмногу 15 деца во група и ќе седат на два метри оддалеченост: Како ќе работат градинките?

По најмногу 15 деца во група и ќе седат на два метри оддалеченост: Како ќе работат градинките?