05 Јуни, 2020
0.0181

КБ Прво пензиско друштво со поддршка на хуманитарниот настан „Продолжи понатаму“

Објавено во: Мои пари 14 Април, 2019

КБ прво пензиско друштво како партнер и помагател активно се вклучи во годинешниов настан „Pay It Forward“ (Продолжи понатаму) кој во организација на женското здружение Inner Wheel Club Skopje Europea и во соработка со Здружението Аутизам МК, се одржа денес во Градскиот парк во Скопје.

За настанот, кој беше организиран со богата програма, вработените во КБ Прво пензиско друштво подготвија изненадувања за присутните дечиња, испраќајќи на тој начин порака за ширење на добрина, за прифаќање на различностите и за емпатија меѓу луѓето, бидејќи само така светот може да стане поубаво место за живеење.

„Pay It Forward” инаку е најголемо хумано движење во светот кое се организира во април, чија цел е поттикнување чинови на добрина во светски рамки. Движењето, кое е распространето во 86 земји во светот, функционира на тој начин што поттикнува секој да направи неколку добри дела за различни луѓе и од нив за возврат единствено  да побара и тие понатаму да направат добри дела за други луѓе. Во нашата земја женското движење Wheel Club Skopje Europea успеа да го пренесе овој хуманитарен настан во кој се вклучуваат многу компании и поединци. Веќе две години по ред тој се организира во соработка со Здружението Аутизам МК со што двете здруженија заедно ја шират идејата за прифаќање на различностите и за правење добри дела.Можеби ќе ве интересира

Матурантката Хана Селмани ќе учи на Њујорк универзитетот во Абу Даби со целосна стипендија

Матурантката Хана Селмани ќе учи на Њујорк универзитетот во Абу Даби со целосна стипендија

ПРОДОЛЖУВА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

ПРОДОЛЖУВА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

СУПЕР ОНЛАЈН ПОПУСТ ДО 50% ОД 5-7 ЈУНИ

СУПЕР ОНЛАЈН ПОПУСТ ДО 50% ОД 5-7 ЈУНИ

ЗАПОЧНА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

ЗАПОЧНА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

Дали полициските службеници ги казнуваат колегите кога ќе прекршат закон!?

Дали полициските службеници ги казнуваат колегите кога ќе прекршат закон!?

Нов Битолски сладолед: Полн млечен вкус збогатен со 10 витамини

Нов Битолски сладолед: Полн млечен вкус збогатен со 10 витамини

HalkEco Хронометар 10KM ќе се трча со примена на мерки за заштита од коронавирусот

HalkEco Хронометар 10KM ќе се трча со примена на мерки за заштита од коронавирусот

Д-р Филип Станковиќ – научник од Македонија кој работи на развој на иновативни производи во тутунската индустрија

Д-р Филип Станковиќ – научник од Македонија кој работи на развој на иновативни производи во тутунската индустрија

Од аквадукт од 1900 г.п.н.е до модерна инвертер клима! Еден македонски бренд го следи модерниот развој!

Од аквадукт од 1900 г.п.н.е до модерна инвертер клима! Еден македонски бренд го следи модерниот развој!