27 Мај, 2022
0.0279

Ќе има зголемување на пензиите

Објавено во: Економија 23 Јануари, 2022

ПИОМ е стабилен, а ќе има и дополнително зголемување на пензиите оваа година. 

„Според официјалнте податоци, приходите на ПИОМ за 2021 година се зголемени за 1,3 милијарди денари, финансиската состојба е стабилна а пензиите се исплаќаат непречено, дури и пред време“, рече портпаролката на СДСМ, Богданка Кузеска. 

Таа вели дека и покрај енергетската криза, економијата е стабилна. 

Само во месец декември имало нови 1.839 пензионери на списокот на ПИОМ. 

Можеби ќе ве интересира

ЕСМ не го гаси „Осломеј“, бара 350.000 тони јаглен за термоелектраната.

ЕСМ не го гаси „Осломеј“, бара 350.000 тони јаглен за термоелектраната.

Вкупната стапка на инфлација во скоро 80 земји може да се движи од пет до 10 отсто

Вкупната стапка на инфлација во скоро 80 земји може да се движи од пет до 10 отсто

Нема криза за партиите, си поделија 3,4 милиони евра

Нема криза за партиите, си поделија 3,4 милиони евра

ЈСП објави оглас за 50 возачи

ЈСП објави оглас за 50 возачи

БОНОВИ ЗА ХРАНА ОД 5, 20 И 30 ЕВРА СЕ ДЕЛАТ ВО ФРАНЦУСКИТЕ ГРАДОВИ: Компензација на жителите за високите цени на храната

БОНОВИ ЗА ХРАНА ОД 5, 20 И 30 ЕВРА СЕ ДЕЛАТ ВО ФРАНЦУСКИТЕ ГРАДОВИ: Компензација на жителите за високите цени на храната

Дарко Димовски: Од позајмицата од 900 милиони евра да се зголемат платите во јавниот сектор или штрајк

Дарко Димовски: Од позајмицата од 900 милиони евра да се зголемат платите во јавниот сектор или штрајк

ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА: „РАНИ ЗНАЦИ НА ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА НАСТАНУВАЊЕ НА ИНСОЛВЕНТНОСТ НА ФИРМИТЕ”

ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА: „РАНИ ЗНАЦИ НА ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА НАСТАНУВАЊЕ НА ИНСОЛВЕНТНОСТ НА ФИРМИТЕ”

ТУРСКАТА ЛИРА НА МИНИМУМ СПРЕМА ДОЛАРОТ: Голема загриженост за глобалниот економски раст

ТУРСКАТА ЛИРА НА МИНИМУМ СПРЕМА ДОЛАРОТ: Голема загриженост за глобалниот економски раст

Кое е македонското бизнис чудо? Не произведе речиси ништо, а наплати 8 милиони евра

Кое е македонското бизнис чудо? Не произведе речиси ништо, а наплати 8 милиони евра