16 Јули, 2019
0.0183

ЌЕ СЕ МЕРИ ВРЕМЕТО: Нема веќе прекувремена работа, а да не биде платена

Објавено во: Економија 14 Мај, 2019

Нема веќе прекувремена работа, а да не биде платена. 

За таа цел ќе се мери работното време. Вака одлучи Европскиот суд за земјите членки. 

53,7% од работните часови во Шпанија не биле евидентирани. За седум дена луѓето не може да работат повеќе од 48 часа. 

Критика имаше и за германските работодавци затоа што ги кршеле работничките права. 

Но, новата одлука не смее да ги загрози оние кои работат флексибилно. 

Можеби ќе ве интересира

Над 4.100 граѓани аплицираа во Град Скопје за субвенции за велосипед во 2019 година

Над 4.100 граѓани аплицираа во Град Скопје за субвенции за велосипед во 2019 година

Бислимовски очекува новите станови да поевтинат за 100 евра

Бислимовски очекува новите станови да поевтинат за 100 евра

По повисоки цени возачите ќе полнат бензин и дизел од полноќ

По повисоки цени возачите ќе полнат бензин и дизел од полноќ

Како работеа бизнисите на Трифун Костовски лани?

Како работеа бизнисите на Трифун Костовски лани?

Сестрата Олга со „Еуролинк осигурување“ подобра од братот Коки со „Еуростандард банка“

Сестрата Олга со „Еуролинк осигурување“ подобра од братот Коки со „Еуростандард банка“

Кој е поуспешен од децата на Трифун Костовски?

Кој е поуспешен од децата на Трифун Костовски?

Нови поповолни услови за кредитирање во Силк роуд банка

Нови поповолни услови за кредитирање во Силк роуд банка

ИМА НАЈАВИ ЗА ПОСКАПУВАЊЕ НА ЗЛАТОТО: Македонските златари се жалат дека работата оди тешко

ИМА НАЈАВИ ЗА ПОСКАПУВАЊЕ НА ЗЛАТОТО: Македонските златари се жалат дека работата оди тешко

Како сестрата му држи менаџерска лекција на братот?

Како сестрата му држи менаџерска лекција на братот?