26 Октомври, 2020
0.0186

ЌЕ СЕ ОДРЖИ „МАЛЕШЕВСКА КОРИЈА - СПОРТСКА АВАНТУРА

Објавено во: Мои пари 18 Септември, 2020

„МАЛЕШЕВСКА КОРИЈА - СПОРТСКА АВАНТУРА 2020“ ќе се одржи во Берово на 19 септември 2020 година, во организација на Планинарскиот Спортски Клуб Малешевска Корија, Берово, целосно поддржана на „Европската недела на Спорт Македонија “, со наслов # Биди активен, предводен од Агенцијата за млади и спорт.

Реализирањето на овој подпроект, две планински велосипедизам - „МТБ“ тури, кои поминуваат низ многу атрактивни предели на Берово и неговата околина, како неколку културни објекти, природни знаменитости, Езерото, вековни шуми, пространи видици, многу забава и дружење, е наменет за љубителите на природата, младите, рекреативците, спортистите, како и за оние љубопитните кои сакаат да ја почувствуваат планината одблиску низ активно искуство, има за цел, развој на спортот во смисла на активно вклучување на граѓаните, промовирање на стил за водење грижа за здрав живот на секој поединец, промоција на: идеалниот планински терен на околината на Берово за планински спортови, како планински велосипедизам, планинарење, планинско трчање..., 25те планински премиум велосипеди кои се нудат за изнајмување и многуте подготвени планински маркирани патеки за погоре спомнатото.


Сето ова ја збогатува  туристичка понуда на Малешевијата, на кое јас како претседател на здружението ПСК Малешевска Корија  и генерален менаџер на Хотел Манастир, Берово и моите колеги работиме многу посветено, создавајќи континуирано нови туристички производи и понуди, со крајна цел, здрав живот,  зголемен број на дојдовни туристи во Малешевијата, кое имплицира јакнење на економијата и апропо намалување на иселувањето на младото население, од овој прекрасен планински рај- истакна г-ѓа Дина Муцунска, Претседател на Планинарско Спортскиот Клуб „Малешевска Корија“ – Берово.


Можеби ќе ве интересира

Huawei ги претстави FreeBuds Studio со интелигентно и динамично намалување на бучава и Hi-Fi квалитет

Huawei ги претстави FreeBuds Studio со интелигентно и динамично намалување на бучава и Hi-Fi квалитет

Huawei ги претстави HUAWEI × GENTLE MONSTER Eyewear II, отворајќи пат за паметната аудио мода

Huawei ги претстави HUAWEI × GENTLE MONSTER Eyewear II, отворајќи пат за паметната аудио мода

Едноставно и брзо интернет решение за сложени времиња

Едноставно и брзо интернет решение за сложени времиња

Силк Роуд Банка во вторник започнува со исплатата на пензиите за месец октомври

Силк Роуд Банка во вторник започнува со исплатата на пензиите за месец октомври

Дали Huawei Mate 40 Pro ќе го победи недостигот на Google апликации?

Дали Huawei Mate 40 Pro ќе го победи недостигот на Google апликации?

Макпетрол совети за патување со автомобил низ регионот

Макпетрол совети за патување со автомобил низ регионот

Huawei Mate 40 Pro е новиот крал на DxOMark

Huawei Mate 40 Pro е новиот крал на DxOMark

Чекор напред со HUAWEI Mate 40 серијата: Huawei ја претстави најмоќната постава на Mate досега

Чекор напред со HUAWEI Mate 40 серијата: Huawei ја претстави најмоќната постава на Mate досега

Прогласени победниците на „Наградата за социјално претприемништво 2020“ (Social Impact Award 2020)

Прогласени победниците на „Наградата за социјално претприемништво 2020“ (Social Impact Award 2020)