30 Ноември, 2020
0.0268

Промени во Надзорниот одбор на „Винер“

Објавено во: Економија 20 Ноември, 2020

Климе Попоски поранешниот претседател на Советот на експерти на Агенцијата за супервизија на осигурувањето е нов независен член на Надзорниот одбор на осигурителната компанија Виена Иншуренс Груп, известија од компанијата.

Попоски беше прв човек во институцијата која ја регулираше оваа индустрија до ноември 2019 година кога му истече вториот петгодишен мандат како претседател на Советот на експерти. Во Надзорниот одбор, како што известија од Винер, освен Попоски остануваат Габор Лехел кој е претседател на Одборот, Зоран Димов, независен член и Филип Бардас член на Надзорниот одбор. 

„Акционерското друштво за осигурување ВИНЕР – Виена Иншуренс Груп Скопје изврши упис на нов независен член на Надзорниот одбор на Друштвото. Согласно одлуката за назначување на нов член на Надзорниот одбор на друштвото донесена од Собранието на друштвото се именува Климе Попоски за нов независен член на Надзорниот одбор на ВИНЕР – Виена Иншуренс Груп Скопје, извести компанијата во информацијата до Македонска берза.

Претходно во Централниот регистар е извршена измена на податоците во Тековната состојба на акционерското друштво за осигурување ВИНЕР – Виена Иншуренс Груп со која се менува Статутот на друштвото и се зголемува бројот на членови во Надзорниот одбор од три на четири членови.

А.Т.

Можеби ќе ве интересира

Доларот паѓа, повеќе не е водечка валута во светот

Доларот паѓа, повеќе не е водечка валута во светот

НОВИ 15.000 ЛУЃЕ БЕЗ РАБОТА: Зошто се зголеми невработеноста?

НОВИ 15.000 ЛУЃЕ БЕЗ РАБОТА: Зошто се зголеми невработеноста?

Јагнешко, ајвар, сирење од Македонија во маркетите Лулу во Катар

Јагнешко, ајвар, сирење од Македонија во маркетите Лулу во Катар

Точете пред полноќ: Поскапуваат бензините и дизелот

Точете пред полноќ: Поскапуваат бензините и дизелот

Петто годишно истражување за бизнис опкружувањето - Бидете дел од најголемата проценка на бизнис средината

Петто годишно истражување за бизнис опкружувањето - Бидете дел од најголемата проценка на бизнис средината

Крешник Бектеши: Трговците на мало ќе работат в недела, а ќе има измени за тие на големо

Крешник Бектеши: Трговците на мало ќе работат в недела, а ќе има измени за тие на големо

Антикорупциска утврди судир на интереси кај членот на РКЕ Атанаско Тунески

Антикорупциска утврди судир на интереси кај членот на РКЕ Атанаско Тунески

Оштетени штедачи на Еуростандард банка: Ултраризични кредити се делени на вересија

Оштетени штедачи на Еуростандард банка: Ултраризични кредити се делени на вересија

Кој добил картичка „Купувам домашно“, сега нема да добие 6.000 денари на сметка

Кој добил картичка „Купувам домашно“, сега нема да добие 6.000 денари на сметка