03 Март, 2024
0.0282

Клиника Жан Митрев споредена со Mayo Clinic, по третпат го доби Златниот печат од Joint Commission International

Објавено во: Мои пари 11 Декември, 2023

Добивај вести на Viber

По третпат Златен печат од Joint Commission International за Клиника Жан Митрев. Со оваа ре-сертификација потврдено е уште еднаш дека здравствената институција поседуванајвисоки стандарди од аспект на квалитетот на здравствените услуги и грижата за безбедноста на пациентите. 

„Од анализата утврдивме дека Клиника Жан Митрев има капацитет и потенцијал да биде Mayo Клиника не само на Балканот туку и за Европа. Има голем капацитет во операционите сали и експертиза на докторскиот персонал, функционален систем за електронска евиденција на здравствените податоци, голема посветеност и професионалност на лекарите и вработените и најважно од сѐ оваа болница има одлично раководство“, истакна д-р Мајкл Нјин, член на комисијата за акредитација од Joint Commission International.

Оваа потврда ја поставиуште еднашКлиника Жан Митрев на еднакво рамниште со останатите акредитирани институции во светски ранг. Работата на Клиниката Жан Митрев ја оценуваше тричлената комисија од Чикаго каде што е седиштето на Joint Commission International.

„Евалуацијата за акредитација вклучува 1200 мерливи елементи и според извештајот завршната оценка е дека се исполнети сите услови. Во добивањето на реакредитацијата посебно внимание се посветува на подобрување на работата на болницата од претходната реакредитација, а овде е евидентно големо унапредување на сите процеси. Целосната работа, функционирањето, квалитетот и безбедноста на пациентите и персоналот е на исклучително високо ниво и соодветно за добивање на Златен печат на Joint Commission International“, истакна г-ѓа Брит Де Кордие, член на комисија за акредитација од Joint Commission International.

Заклучок на извештајот врз основа на кој се доби ре-акредитацијата е дека Клиника Жан Митрев ја претставува својата земја и меѓународната медицинска пракса на многу високо ниво.

„Да се биде дел од JCI акредитираните болници е престиж во светски рамки. Но, оваа акредитација за нас значи многу повеќе бидејќи ја добиваме во една парадоксална ситуација каде сме обвинети за нашиот успех и за нашиот квалитет. Целиот тим на Клиника Жан Митрев понесе огромен товар за време на пандемијата, најтешките пациенти со Ковид компликации ги видовме тука, на нашата интензивна нега. Постигнавме огромни резултати со големо залагање и спасивме голем број пациенти. Нашата работа не застанува тука, ние продолжуваме понатаму максимално посветено да се грижиме за доброто на нашите пациенти“ истакна д-р Жан Митрев.

Клиниката за прв пат добиJCIакредитација во 2017 година, за по три години во 2020 година во екот на Ковид пандемијата да биде една од неколкуте болници во светски рамки која не ја одложи акредитацијата, туку и беше реакредитирана. Оваа акредитација е трета по ред која помина без забелешки.

JCI е формирана во Америка во 1994 година како независна непрофитна организација која акредитира и потврдува медицински установи ширум светот. Акредитацијата добиена од ЈCI се смета за Златен Стандард во глобалната здравствена нега во поглед на квалитет на услугите и безбедност на пациентите.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

ПРОДОЛЖУВА ОТКРИВАЊЕТО НА ШП-АРТ-УМЕТНОСТА – Шпаркасе Банка со завршна хуманитарна аукција на сликарски дела

ПРОДОЛЖУВА ОТКРИВАЊЕТО НА ШП-АРТ-УМЕТНОСТА – Шпаркасе Банка со завршна хуманитарна аукција на сликарски дела

КАМ петта година по ред е прогласен за маркет чии производи се со најдобар квалитет во Македонија

КАМ петта година по ред е прогласен за маркет чии производи се со најдобар квалитет во Македонија

СН Осигурителен Брокер АД Битола ја исплати годишната камата од 6 отсто на имателите на корпоративна обврзница

СН Осигурителен Брокер АД Битола ја исплати годишната камата од 6 отсто на имателите на корпоративна обврзница

Солидни оперативни резултати со исклучителен обем на продажба и зголемена прилагодена ЕБИТДА во услови на намалени меѓународни цени на горивата

Солидни оперативни резултати со исклучителен обем на продажба и зголемена прилагодена ЕБИТДА во услови на намалени меѓународни цени на горивата

Со NLB Smart POS, мобилниот телефон станува ПОС терминал Нова услуга на НЛБ Банка

Со NLB Smart POS, мобилниот телефон станува ПОС терминал Нова услуга на НЛБ Банка

Средствата за субвенциониран оброк ќе се исплаќаат на неделна основа

Средствата за субвенциониран оброк ќе се исплаќаат на неделна основа

ФЕВРУАРИ СУПЕР ДОБИТЕН ЗА ИГРАЧИТЕ НА ВЛТ: ВИДЕОЛОТАРИЈА КАСИНОС АВСТРИЈА ИМ ИСПЛАТИ НА ИГРАЧИТЕ НЕВЕРОЈАТНИ 70 МИЛИОНИ

ФЕВРУАРИ СУПЕР ДОБИТЕН ЗА ИГРАЧИТЕ НА ВЛТ: ВИДЕОЛОТАРИЈА КАСИНОС АВСТРИЈА ИМ ИСПЛАТИ НА ИГРАЧИТЕ НЕВЕРОЈАТНИ 70 МИЛИОНИ

Веро и потрошувачите обезбедија 8.500 евра за СОС Детско село

Веро и потрошувачите обезбедија 8.500 евра за СОС Детско село

Едукативен настан: Истражувањата покажуваат дека екстрактите од канабис имаат голем потенцијал во третманот на различни заболувања

Едукативен настан: Истражувањата покажуваат дека екстрактите од канабис имаат голем потенцијал во третманот на различни заболувања