26 Мај, 2020
0.0184

Кои се најбараните акции? Инвеститорите вложија 46 милиони евра за девет месеци

Објавено во: Економија 02 Декември, 2019

Кои се најбараните акции на Македонската берза? „Комерцијална“ со промет од 14 милиони евра, цената на „Макпетрол“ порасна за 52 отсто.

Промет поголем од еден милион евра направиле седум акции кои се тргуваат на некој од сегментите на Официјалниот пазар на нашата берза за првите девет месеци годинава а инвеститорите преферирале во акции да вложат над 53 милиони евра во тој период.

Кои акции се „бест бај“ на нашата берза Подетално читајте тука.

Можеби ќе ве интересира

ЗНАЧИТЕЛНО ПОСКАПУВАЊЕ НА ГОРИВАТА: Еуросупер 98 оди нагоре за 3 денари

ЗНАЧИТЕЛНО ПОСКАПУВАЊЕ НА ГОРИВАТА: Еуросупер 98 оди нагоре за 3 денари

IQOS конечно во Македонија

IQOS конечно во Македонија

СИЛК РОУД БАНКА: Исплатата на пензиите почнува од утре

СИЛК РОУД БАНКА: Исплатата на пензиите почнува од утре

Денеска на пладне кафе-баровите ќе пуштаат музика во Македонија

Денеска на пладне кафе-баровите ќе пуштаат музика во Македонија

ИНТЕРВЈУ ТРПЕСКИ: Кризата е голем предизвик за економската наука но и предизвик за македонската економија

ИНТЕРВЈУ ТРПЕСКИ: Кризата е голем предизвик за економската наука но и предизвик за македонската економија

Кои македонски програмери прават повеќе профит од странците?

Кои македонски програмери прават повеќе профит од странците?

МЕНТАЛИТЕТ ИЛИ НЕМАЊЕ ПАРИ: Зошто младите доцна заминуваат од домот на родителите?

МЕНТАЛИТЕТ ИЛИ НЕМАЊЕ ПАРИ: Зошто младите доцна заминуваат од домот на родителите?

Фирми понудиле 10 милиони евра за спортските ваучери, но можеле да донираат само дел

Фирми понудиле 10 милиони евра за спортските ваучери, но можеле да донираат само дел

ДУИ бара лимитот на кеш-трансакциите да се зголеми до 10.000 евра?

ДУИ бара лимитот на кеш-трансакциите да се зголеми до 10.000 евра?