26 Април, 2019
0.0195

Кој човек во земјава има најголеми приходи во една година?

Објавено во: Економија 26 Март, 2019

Кој колкави приходи имал во 2017 година - каде работи човекот кој во Македонија таа година пријавил највисоки годишни приходи. Денеска првиот човек на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска ќе соопшти детали за граѓаните кои во Годишната даночна пријава за 2017 година имале најголеми вкупни приходи - од плати, од дивиденди, од закупнини, пензии.

Управата ги објавува овие податоци од пријавите кои ги пополнуваат граѓаните. Инаку Македонија е една од земјите со највисока нееднаквост во доходот во Европа. 

Според податоци од 2017 година кои ги презентираше Министерството за финансии просечниот доход на најбогатите 1 процент е 14 пати поголем од просечниот доход во државата. Ако просечниот доход на граѓаните е над 300 евра, најбогатите едн процент имаат доход од над 4180 евра.

Можеби ќе ве интересира

Гувернерката Ангеловска Бежоска за МИА: Можам да потврдам дека денарот е стабилен

Гувернерката Ангеловска Бежоска за МИА: Можам да потврдам дека денарот е стабилен

Капиталните инвестиции во лер: Објавени податоците до март

Капиталните инвестиции во лер: Објавени податоците до март

Дилема: Гимназиско или стручно образование

Дилема: Гимназиско или стручно образование

„Алкалоид“ во офанзива на странските пазари!

„Алкалоид“ во офанзива на странските пазари!

МИЛИОНСКА ГЛОБА: Колку долари ќе биде казнет „Фејсбук“ од американските власти?

МИЛИОНСКА ГЛОБА: Колку долари ќе биде казнет „Фејсбук“ од американските власти?

УТРИНСКИ ФОКУС: Профитот на „Комерцијална банка“ преполовен, „Алкалоид“ ја зголеми добивката

УТРИНСКИ ФОКУС: Профитот на „Комерцијална банка“ преполовен, „Алкалоид“ ја зголеми добивката

Ќе се одважат ли блиските на функционерите од власта по непотизмот или нема да го слушаат лидерот Заев?

Ќе се одважат ли блиските на функционерите од власта по непотизмот или нема да го слушаат лидерот Заев?

Се лизна ли „Комерцијална банка“?

Се лизна ли „Комерцијална банка“?

Алкалоид АД Скопје со раст на приходите во првите три месеци годинава и 55 нови вработувања

Алкалоид АД Скопје со раст на приходите во првите три месеци годинава и 55 нови вработувања