12 Декември, 2019
0.0165

Кој е поуспешен од децата на Трифун Костовски?

Објавено во: Економија 15 Јули, 2019

Олга Костовска минатата година како управител била поуспешна од Коста Костовски според резултатите на финансиските резултати на семејните компаниите кои ги водат децата на познатиот скопски бизнисмен Трифун Костовски.

Сестрата Олга, раководејќи го осигурителниот бизнис, може да се заклучи дека „Еуролинк осигурување“ има нето-приходи 13,7 милиони евра во 2018, односно 1,74 милиони повеќе од една година претходно. Годината е завршена со безмалку 700.000 евра добивка.

Братот Коки како претседател на Надзорниот одбор на „Еуростандард банка“ годината ја заврши со загуба од 6,33 милиони евра. Нето приходите од камати лани изнесувале 4 милиони евра и тие се за 745.000 евра пониски од претходната година.

Останатите споредби на основните параметри во продолжение.

Можеби ќе ве интересира

Да се изгради гасно поврзување Струмица – Петрич, бараат македонските и бугарските бизнисмени

Да се изгради гасно поврзување Струмица – Петрич, бараат македонските и бугарските бизнисмени

Формирање на регионален енергетски пазар преку подобрување на енергетската поврзаност помеѓу Македонија и Бугарија

Формирање на регионален енергетски пазар преку подобрување на енергетската поврзаност помеѓу Македонија и Бугарија

УТРИНСКИ ФОКУС: Кои прилепски фирми ги прават најголемите пари

УТРИНСКИ ФОКУС: Кои прилепски фирми ги прават најголемите пари

Во Пробиштип денес се отвора инвестиција од 15 милиони евра

Во Пробиштип денес се отвора инвестиција од 15 милиони евра

Кој е најербап во Прилеп?

Кој е најербап во Прилеп?

НОСАТ ЛИ РИЗИК ПОВИСОКИТЕ ПЕНЗИИ: Светска банка предупредува - може да се поткопа одржливоста на пензискиот систем

НОСАТ ЛИ РИЗИК ПОВИСОКИТЕ ПЕНЗИИ: Светска банка предупредува - може да се поткопа одржливоста на пензискиот систем

Заев ја започнува акцијата „600 илјади багреми“ на автопат

Заев ја започнува акцијата „600 илјади багреми“ на автопат

Уште пред да влезе во сила, Законот за пазарџии заврши „неславно“

Уште пред да влезе во сила, Законот за пазарџии заврши „неславно“

Се укинува Законот за трговија на зелените пазари

Се укинува Законот за трговија на зелените пазари