15 Ноември, 2019
0.0178

Кој е Трајан Димковски, новиот министер на МЗШВ?

Објавено во: Економија 24 Јуни, 2019

Новиот министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски беше шеф на кабинетот на ,Љупчо Николовски, доскорешниот раководител на овој ресор, односно на својот претходник.

Димковски пред три месеци беше назначен за раководител на Секторот за рурален развој во Министерството. Тој е во кабинетот на Николовски уште од времето кога тој беше заменик-министер за земјоделство,шумарство и водостопанство во таканаречената „пржинска“ влада на Емил Димитриев во 2016-та.

Димковски потекнува од Куманово, има 51 година и е дипломиран инженер по земјоделство со специјалност закројување. Настапувајќи во име на Комитетот за земјоделство на неговата партија, СДСМ, тој беше жесток критичар на земјоделските политики на претходната влада. 

Димовски бил извршен директор на Националната федерација на фармери, додека работел и на проекти на Шведската земјоделска федерација за поддршка на македонските земјоделци.


Можеби ќе ве интересира

Локално претпријатие должело 34 милиони евра, Владата превзеде повеќе од половина

Локално претпријатие должело 34 милиони евра, Владата превзеде повеќе од половина

ПРИЛЕПЧАНИ СЕ ЖАЛАТ: Пречистителната станица им ги набилда сметките за вода

ПРИЛЕПЧАНИ СЕ ЖАЛАТ: Пречистителната станица им ги набилда сметките за вода

СПАС ВО ПОСЛЕДЕН ЧАС: Германија избегна рецесија

СПАС ВО ПОСЛЕДЕН ЧАС: Германија избегна рецесија

Заев- Мицотакис: Економските односи меѓу двете земји бележат нагорен тренд

Заев- Мицотакис: Економските односи меѓу двете земји бележат нагорен тренд

Kолективна трговска ознака за производите од грчката област Македонија e „Macedonia the GReat”

Kолективна трговска ознака за производите од грчката област Македонија e „Macedonia the GReat”

Драматични прогнози за потрошувачката на нафта во иднина

Драматични прогнози за потрошувачката на нафта во иднина

Пратениците дадоа зелено светло за минималец од 14.500 денари

Пратениците дадоа зелено светло за минималец од 14.500 денари

Заев: Работиме бизнис дијаспората да го донесе капиталот во Македонија

Заев: Работиме бизнис дијаспората да го донесе капиталот во Македонија

ЌЕ ИМА ПАРИ ЗА СОЦИЈАЛЦИТЕ - во Буџетот за социјални трансфери ќе одат 1,9 милијарди евра

ЌЕ ИМА ПАРИ ЗА СОЦИЈАЛЦИТЕ - во Буџетот за социјални трансфери ќе одат 1,9 милијарди евра