22 Јули, 2019
0.0348

Кој го наследи Свето Јаневски?

Објавено во: Економија 10 Јули, 2019

Познатата легенда на македонската корпоративна историја Светозар Јаневски одлучи своите 20 отсто од акциите во „Аутомакедонија“ да им ги подари на управување на своите три деца.

Тоа значи дека Јане Јаневски, патем актуелен член на Управниот одбор на компанијата, како и Драгана Јаневска и Кирило Јаневски ќе наследат 5.596 акции со право на глас во компанијата.

Поделбата е извршена на три еднакјви дела од 6,75 процентни поени и секој добива вредност од по 360.000 евра.


Можеби ќе ве интересира

162 микро, 181 мали и 25 средни домашни компании во финалната селекција за комерцијализација на иновации

162 микро, 181 мали и 25 средни домашни компании во финалната селекција за комерцијализација на иновации

(ВИДЕО) Апостолска: Над 3,5 милиони фискални сметки скенирале граѓаните

(ВИДЕО) Апостолска: Над 3,5 милиони фискални сметки скенирале граѓаните

Ова се топ три најплатени професии во Македонија

Ова се топ три најплатени професии во Македонија

Владата без јасна стратегија за тужбата од Хеленик петролеум: Процесот бил сензитивен

Владата без јасна стратегија за тужбата од Хеленик петролеум: Процесот бил сензитивен

ПОРАСНАЛЕ ПЛАТИТЕ: Анѓушев кажа кога ќе стигнеме до 500 евра

ПОРАСНАЛЕ ПЛАТИТЕ: Анѓушев кажа кога ќе стигнеме до 500 евра

Трипуновски: Над 500 вработени во државното Водостопанство три месеци без плата

Трипуновски: Над 500 вработени во државното Водостопанство три месеци без плата

Пултови за МојДДВ: Зошто некои сметки не се скенираат

Пултови за МојДДВ: Зошто некои сметки не се скенираат

Македонците со двојно повеќе „дебели“ кредити, купуваат поскапи недвижнини и автомобили

Македонците со двојно повеќе „дебели“ кредити, купуваат поскапи недвижнини и автомобили

Колку пари има во бизнисот со цигари?

Колку пари има во бизнисот со цигари?