16 Јули, 2019
0.0181

Кој го наследи Свето Јаневски?

Објавено во: Економија 10 Јули, 2019

Познатата легенда на македонската корпоративна историја Светозар Јаневски одлучи своите 20 отсто од акциите во „Аутомакедонија“ да им ги подари на управување на своите три деца.

Тоа значи дека Јане Јаневски, патем актуелен член на Управниот одбор на компанијата, како и Драгана Јаневска и Кирило Јаневски ќе наследат 5.596 акции со право на глас во компанијата.

Поделбата е извршена на три еднакјви дела од 6,75 процентни поени и секој добива вредност од по 360.000 евра.


Можеби ќе ве интересира

Над 4.100 граѓани аплицираа во Град Скопје за субвенции за велосипед во 2019 година

Над 4.100 граѓани аплицираа во Град Скопје за субвенции за велосипед во 2019 година

Бислимовски очекува новите станови да поевтинат за 100 евра

Бислимовски очекува новите станови да поевтинат за 100 евра

По повисоки цени возачите ќе полнат бензин и дизел од полноќ

По повисоки цени возачите ќе полнат бензин и дизел од полноќ

Како работеа бизнисите на Трифун Костовски лани?

Како работеа бизнисите на Трифун Костовски лани?

Сестрата Олга со „Еуролинк осигурување“ подобра од братот Коки со „Еуростандард банка“

Сестрата Олга со „Еуролинк осигурување“ подобра од братот Коки со „Еуростандард банка“

Кој е поуспешен од децата на Трифун Костовски?

Кој е поуспешен од децата на Трифун Костовски?

Нови поповолни услови за кредитирање во Силк роуд банка

Нови поповолни услови за кредитирање во Силк роуд банка

ИМА НАЈАВИ ЗА ПОСКАПУВАЊЕ НА ЗЛАТОТО: Македонските златари се жалат дека работата оди тешко

ИМА НАЈАВИ ЗА ПОСКАПУВАЊЕ НА ЗЛАТОТО: Македонските златари се жалат дека работата оди тешко

Како сестрата му држи менаџерска лекција на братот?

Како сестрата му држи менаџерска лекција на братот?