15 Декември, 2019
0.0186

Кој плати 110.700 евра за 38.000 акции во „Макошпед“?

Објавено во: Економија 10 Септември, 2018

 „Макошпед“ за првите шест месеци годинава има профит од од 90.000 евра а деновиве во блок трансакција некој си купи 38.000 акции за 110.700 евра .

Според податоците тоа се околу 4,8 отсто од акционерската главнива и ако веќе немал претходно акции во оваа компанија името на новиот акционер за јавноста ќе остане тајна. Зошто купил? 

Многу е веројатно дека новиот сопственик ќе остане непознат за јавноста затоа што купената количина акции е под 5 отсто од сите акции што пак е услов нов акционер да биде впишан во јавниот регистар на акционери кои поседуваат најмалку 5 отсто од акциите, согласно со позитивната законска регулатива што ја регулира оваа област.

Целиот текст читајте го тука.

Можеби ќе ве интересира

ПЛАТИ ВО ГЕРМАНИЈА: Лекарите заработуваат скоро пет пати повеќе од фризерите

ПЛАТИ ВО ГЕРМАНИЈА: Лекарите заработуваат скоро пет пати повеќе од фризерите

MИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ: Кредитната агенција „Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава на ББ+ стабилен

MИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ: Кредитната агенција „Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава на ББ+ стабилен

ВАКВО НЕШТО НЕМАЛО ОД 90-ТЕ: Политички настан доведе до скок на фунтата

ВАКВО НЕШТО НЕМАЛО ОД 90-ТЕ: Политички настан доведе до скок на фунтата

ГЕРМАНИЈА БАРА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ: Еве колку се спремни да платат

ГЕРМАНИЈА БАРА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ: Еве колку се спремни да платат

ПРОГНОЗИ ОД ЕКСПЕРТИ: Еве што ги чека Германците во 2020 и 2021 година

ПРОГНОЗИ ОД ЕКСПЕРТИ: Еве што ги чека Германците во 2020 и 2021 година

ХРВАТИТЕ ВЕ ЧЕКААТ НА ЛЕТО: Ќе им требаат 35.000 сезонци

ХРВАТИТЕ ВЕ ЧЕКААТ НА ЛЕТО: Ќе им требаат 35.000 сезонци

Елези: Се обезбедуваат средства за реновирање на студентски домови

Елези: Се обезбедуваат средства за реновирање на студентски домови

Десет успешни компании со признанија за македонски квалитет

Десет успешни компании со признанија за македонски квалитет

Заев: Пуштен најголемиот ИПАРД-проект во истoријата во Струга

Заев: Пуштен најголемиот ИПАРД-проект во истoријата во Струга