17 Февруари, 2020
0.0154

Кој заработува 92.000 денари бруто плата во Македонија?

Објавено во: Економија 22 Јануари, 2020

92.381 денари бруто заработувале во компјутерско програмирање. 

76.326 денари бруто изнесувала платата на вработените во секторот воздухопловен транспорт во ноември лани. 

Овие податоци ги објави Државниот завод за статистика. 

68.778 денари бруто земале вработените во информации и комуникации. 

Статистика покажа дека платите во Македонија во ноември лани пораснале во однос на една година претходно. 

Субвенционираните придонеси ја зголемија просечната нето-плата за 60 денари. 

Можеби ќе ве интересира

„Се за вашиот дом!“ Кои се махерите што вртат милиони евра?

„Се за вашиот дом!“ Кои се махерите што вртат милиони евра?

Скандалозно незаконско трошење: Државна институција плаќала аванси за проекти кои никаде ги нема

Скандалозно незаконско трошење: Државна институција плаќала аванси за проекти кои никаде ги нема

Зошто стагнира германската економија?

Зошто стагнира германската економија?

ГРЦИТЕ МИНИМАЛНО ГИ УПОТРЕБУВААТ: Црногорците ќе воведат казни за пластични кеси

ГРЦИТЕ МИНИМАЛНО ГИ УПОТРЕБУВААТ: Црногорците ќе воведат казни за пластични кеси

ПОСКАПО ОВОШЈЕ И ЗЕЛЕНЧУК, ПОЕВТИНО МЕСО: Поскапе животот во Македонија

ПОСКАПО ОВОШЈЕ И ЗЕЛЕНЧУК, ПОЕВТИНО МЕСО: Поскапе животот во Македонија

ПОШТА СЕ ПРАВДА ЗА ФРАПАНТНИТЕ 280 ВРАБОТУВАЊА - имале одлив на кадри

ПОШТА СЕ ПРАВДА ЗА ФРАПАНТНИТЕ 280 ВРАБОТУВАЊА - имале одлив на кадри

Прават милиони евра од трговија со отпад! Кои се тие?

Прават милиони евра од трговија со отпад! Кои се тие?

Владата на оглас бара директор на Агенцијата за странски инвестиции

Владата на оглас бара директор на Агенцијата за странски инвестиции

Дел од компаниите наплаќаат повеќе: Министерството за финансии досега не изрекло казни за „брзи кредити“

Дел од компаниите наплаќаат повеќе: Министерството за финансии досега не изрекло казни за „брзи кредити“