24 Април, 2019
0.0280

Колку чинат имотите кои ги купиле ултрабогатите?

Објавено во: Финансии 11 Декември, 2018

Најбогатите луѓе на светот потрошиле 6.6 милијарди долари на 153 недвижности, оваа година, или поточно до крајот на август, покажа истражувањето на агенцијата Најта Франка, пишува bizlife

Најголем број од овие скапи имоти се купени во Хонг Конг, каде 47 куќи се продадени  за 25 или над 25 милиони долари. На второ место е Њујорк со 39 такви купопродажби. 

Лондон лани беше прв, а сега е на трето место со 38 купопродажби. 

Додека во Лондон се намалуваат ваквите купувања, ви Хонг Конг ултрабогаташите купуваат многу. 

фото bizlife

Можеби ќе ве интересира

Колкав бизнис има во управување со парите на идните пензионери?

Колкав бизнис има во управување со парите на идните пензионери?

Најголемата банка со активи во светот има нов шеф

Најголемата банка со активи во светот има нов шеф

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата