21 Септември, 2019
0.0549

Колку изнесува просечната плата во Хрватска?

Објавено во: Финансии 19 Август, 2019

Просечната јунска нето плата во Хрватска е 875 евра.

Исплатената просечна нето плата во Хрватска за јуни 2019 година изнесува 6,470 куни (875 евра), објави денеска хрватскиот Државниот завод за статистика.

Највисока просечна месечна нето плата исплатена е во секторот авио-превоз, во износ од 11.023 куни (1.492 евра), а најниска во текстилната индустрија 4,264 куни (577 евра).

Медијалната (средна вредност од нависоката и најниската исплатена плата) нето плата за јуни била 5,595 куни(757,2 евра), што значи дека половина од вработените имаат пониска, а половината повисока плата од тој износ.

Можеби ќе ве интересира

Потпишан договор со ЕБОР од 13 милиони евра за изградба на електронски систем на наплата долж Коридор VIII

Потпишан договор со ЕБОР од 13 милиони евра за изградба на електронски систем на наплата долж Коридор VIII

Виктор Димовски прв владин директор со коефициент 4 и со поголема основна плата од Рашковски, Лукаревска, Китанов....

Виктор Димовски прв владин директор со коефициент 4 и со поголема основна плата од Рашковски, Лукаревска, Китанов....

Како од една билка овој Србин направил бизнис вреден злато

Како од една билка овој Србин направил бизнис вреден злато

Како е да се живее во Норвешка: Плата од 2.500 евра, но државата веднаш зема 35 проценти

Како е да се живее во Норвешка: Плата од 2.500 евра, но државата веднаш зема 35 проценти

ЌЕ ДОБИЕТЕ 25 000 ЕВРА ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ ОВДЕ: Понудата е од соништата, а регионот прекрасен

ЌЕ ДОБИЕТЕ 25 000 ЕВРА ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ ОВДЕ: Понудата е од соништата, а регионот прекрасен

Како бугарски стартап ја доби првата венчр капитал обврзница од 18 милиони евра?

Како бугарски стартап ја доби првата венчр капитал обврзница од 18 милиони евра?

ВРАБОТУВААТ И ПЕНЗИОНЕРИ: Им нудат работно време од четири часа

ВРАБОТУВААТ И ПЕНЗИОНЕРИ: Им нудат работно време од четири часа