22 Ноември, 2019
0.0174

Колку заработуваат сезонците на Јадранот по час?

Објавено во: Финансии, Балкан 13 Јуни, 2019

Цената на физичката работа во Хрватска скокна и повеќе од цената на интелектуалните услуги. 

Сопствениците на апартмани во Опатија по час плаќаат 9.5 евра за чистење. 

Овој износ во сезона може и да порасне затоа што работници нема. 

Угостителка во Опатија за час чистење плаќа по 65 куни, а градинар за одржување на дворот воопшто не нашла. 

Вели дека цените на услугите се искачуваат „до небото“. 

Дел од сезонците на Јадранот заработуваат и по 14 евра на час, а тоа е повеќе од заработката на еден лекар. 

Можеби ќе ве интересира

Технологии кои го сменија начинот на водење бизнис

Технологии кои го сменија начинот на водење бизнис

По најубавите есенски рути низ Македонија со Lexus UX

По најубавите есенски рути низ Македонија со Lexus UX

ПОЛОВИНА МИЛИОН ЕВРА ЗА НАГРАДИ - скенирачите ќе се омрсат од средината на декември

ПОЛОВИНА МИЛИОН ЕВРА ЗА НАГРАДИ - скенирачите ќе се омрсат од средината на декември

Спојувањето на банките ќе ја подобри ефикасноста, смета ММФ

Спојувањето на банките ќе ја подобри ефикасноста, смета ММФ

СТИГНАА ПРВИТЕ КРИТИКИ ОД ММФ - за прогресивниот данок, пензиите, минималната плата...

СТИГНАА ПРВИТЕ КРИТИКИ ОД ММФ - за прогресивниот данок, пензиите, минималната плата...

Која домашна банка ќе му даде кредит на буџетот идната година

Која домашна банка ќе му даде кредит на буџетот идната година

Министрите Мила Царовска и Арбр Адеми имаат најтешко буџетско чекмеџе

Министрите Мила Царовска и Арбр Адеми имаат најтешко буџетско чекмеџе

Германските фирми ја фалат Владата што го замрзна прогресивниот данок

Германските фирми ја фалат Владата што го замрзна прогресивниот данок

Први критики од бизнисот за буџетот, Арсовска прашува - на што базира проекцијата за раст

Први критики од бизнисот за буџетот, Арсовска прашува - на што базира проекцијата за раст