19 Септември, 2020
0.0319

Костовски: Не ја ставајте во овој вител Нина Ангеловска, таа е стар клиент на банката

Објавено во: Економија 14 Август, 2020

Не ја ставајте во овој вител министерката за финансии, Нина Ангеловска бидејќи таа е стар клиент на банката, рече сопственикот на Еуростандард банката, Трифун Костовски, на денешната прес - конференција на која ја обвини  Народна банка за смислено сценарио за стечај. 

Тој нагласи дека во последните месеци, пред да се укине дозволата за Еуростандард банка многу личности, веројатно знаејќи ја оваа информација дека се подготвува стечај, ги повлекле своите депозити од Еуростандард банка, при тоа не сакаше  да открие каква политичка ориентација имале тие граѓани и дали биле блиски до претходната или сегашната владејачка гарнитура. 

Ја обвини Народна банка за бирократски однос и немање сенс за економијата. 

Семејството Костовски во овој случај е во загуба од 60 до 70 милиони евра. 

Н.Н.Ф.

Можеби ќе ве интересира

Одржана 36. сесија на Клубот на истражувачите

Одржана 36. сесија на Клубот на истражувачите

А1 Македонија: Зачуваниот мобилен интернет може да го размените за друга услуга

А1 Македонија: Зачуваниот мобилен интернет може да го размените за друга услуга

Јосифовски побара од Бесими да се укине царината за увоз на природен гас

Јосифовски побара од Бесими да се укине царината за увоз на природен гас

Мукаетов до Бесими: Да не плаќаме двојно данок за дополнителното здравствено осигурување на вработените

Мукаетов до Бесими: Да не плаќаме двојно данок за дополнителното здравствено осигурување на вработените

Десет милиони евра од државата како гаранции за кредити на фирмите

Десет милиони евра од државата како гаранции за кредити на фирмите

Лошите временски услови предизвикаa елементарна катастрофа кај голем дел од лозовите насади во тиквешкиот регион

Лошите временски услови предизвикаa елементарна катастрофа кај голем дел од лозовите насади во тиквешкиот регион

СТАРОНОВИ ИНВЕСТИЦИИ: Киел ќе гради нова фабрика во тетовската зона, ама не смее да го затвори објектот во Желино

СТАРОНОВИ ИНВЕСТИЦИИ: Киел ќе гради нова фабрика во тетовската зона, ама не смее да го затвори објектот во Желино

ЗБОГУМ ПОНИСКИ КАМАТИ НА КАРТИЧКИ И НА МИНУСИ - со вонредната состојба заврши и пониската затезна каматна стапка

ЗБОГУМ ПОНИСКИ КАМАТИ НА КАРТИЧКИ И НА МИНУСИ - со вонредната состојба заврши и пониската затезна каматна стапка

Министерството за економија започна да ги исплаќа ваучерите за домашен туризам, најголемата заработка засега е 50.000 евра

Министерството за економија започна да ги исплаќа ваучерите за домашен туризам, најголемата заработка засега е 50.000 евра