07 Април, 2020
0.0328

Kроациа осигурување АД го зајакнува својот капитал

Објавено во: Мои пари 24 Март, 2020

Кроација осигурување АД - Друштво за неживотно осигурување доби одобрение од Комисијата за хартии од вредност да ја издаде третата емисија на акции по пат на приватна понуда.

Станува збор за 12.000 обични акции со номинална и продажна вредност од 100 евра по акција, со вкупен износ на емисијата од 1.200.000 евра.
Третата емисија е наменета за познат купувач - институционалниот инвеститор CROATIA osiguranje d.d.Zagreb, кој воедно е и единствен акционер на друштвото.

„Кроација осигурување АД издава нови акции заради зајакнување на капиталот. Зголемувањето има за цел да ја зголеми капиталната база на Компанијата а пред новите проекти и иновации кои брендот ги подготвува за проширен настап на македонскиот осигурителен пазар. Целта е да се доближиме повеќе до македонските граѓани со незадолжителните класи на осигурување и да ја зајакнеме позицијата на брендот кој веќе 15 години успешно работи на македонскиот осигурителен пазар“ - велат од Компанијата.

Можеби ќе ве интересира

Основите на соларната енергија

Основите на соларната енергија

НАЈАВИ: Еве каде утре ќе нема вода

НАЈАВИ: Еве каде утре ќе нема вода

НЛБ Банка донираше 50 илјади евра за поддршка на Министерството за здравство и Инфективната клиника во Скопје

НЛБ Банка донираше 50 илјади евра за поддршка на Министерството за здравство и Инфективната клиника во Скопје

Битолска млекара со донација: Со итна постапка обезбеди финансиска поддршка за Министерство за здравство за сервис на апаратите за респираторна нега

Битолска млекара со донација: Со итна постапка обезбеди финансиска поддршка за Министерство за здравство за сервис на апаратите за респираторна нега

#ОстаниДома и управувај со бизнисот преку интернет

#ОстаниДома и управувај со бизнисот преку интернет

MOZZART со донација од 5.000 евра за Општата болница во Дебар

MOZZART со донација од 5.000 евра за Општата болница во Дебар

Заваровалница Триглав ќе го земе предвид повикот на Агенцијата за супервизија на осигурување

Заваровалница Триглав ќе го земе предвид повикот на Агенцијата за супервизија на осигурување

Саниран уличниот дефект на Ташко Караџа 1

Саниран уличниот дефект на Ташко Караџа 1

Отстранет дефектот на улицата Рилски Конгрес 93

Отстранет дефектот на улицата Рилски Конгрес 93