05 Јуни, 2020
0.0357

Кроација осигурување го зајакнува капиталот со нова емисија

Објавено во: Финансии 23 Март, 2020

Кроација осигурување АД Друштво за неживотно осигурување доби одобрение од Комисијата за хартии од вредност да ја издаде третата емисија на акции по пат на приватна понуда. 

Станува збор за 12.000 обични акции со номинална и продажна вредност од 100 евра по акција, со вкупен износ на емисијата од 1.200.000 евра. 

Третата емисија  е наменета за познат купувач - институционалниот инвеститор CROATIA osiguranje d.d.Zagreb, кој воедно е и единствен акционер на друштвото. 

Кроација осигурување АД Друштво за неживотно осигурување Скопје издава нови акции заради зајакнување на капиталот.

Можеби ќе ве интересира

Заменик-министерката за финансии одбива да го потпише заемот од 90 милиони евра од Светска банка

Заменик-министерката за финансии одбива да го потпише заемот од 90 милиони евра од Светска банка

КАМАТИТЕ УПОРНО ОДАТ НАДОЛУ - добро за тие што сакаат кредит, но неповолно за штедачите

КАМАТИТЕ УПОРНО ОДАТ НАДОЛУ - добро за тие што сакаат кредит, но неповолно за штедачите

Шекеринска: Ни требаат пари од странство!

Шекеринска: Ни требаат пари од странство!