05 Август, 2020
0.0331

Ладење и греење со инвертер клими: Заштедете пари и електрична енергија

Објавено во: Мои пари 13 Јули, 2020

Веќе една деценија климатизерите стануваат стандарден уред кој што се користи за да се задоволат потребите за греење и ладење. Така од година во година, понудата на климатизери е сè поголема, па можеме да најдеме клима уреди со различна цена, со различна моќност или капацитет, различна енергетска ефикасност, бренд, изборот е огромен.

Токму поради тоа треба внимателно да го истражите пазарот пред да се одлучите за одреден производ.

Технологијата на инвертер климa-уредите ви овозможува со ист уред да може да го ладите и да го загревате вашиот простор, а притоа да немате големи вложувања, како ни дополнителни градежни работи во вашиот стан или куќа.

Според истражување направено на територијата на Р.Македонија, најекономичен начин на греење во текот на зимскиот период е греење со помош на инвертер клима уред. Греењето со помош на електрична енергија, поради сеуште делумно ниската цена за електрична енергија, дури и во споредба со греењето на дрва, е поекономично. Ова секако не важи за сите електрични грејни тела кои би можеле да се најдат на пазарoт, туку само за инвертер климатизерите.

Решенијата за ладењеи греење на Daikin се класифицирани со највисоката ознака за енергетска ефикасност на пазарот. Со акцент на обновлива енергија и заштеда благодарение на нашата технологија со инвертер, имате придобивка од целосно решение што овозможува извонредна удобност, без зголемување на сметката за струја.

Константна температура за постојана удобност и благосостојба

Инвертер клима уредите на Daikin се опремени со специјална инвертер технологија со цел да се спречи губитокот на енергија, со ефикасно контролирање на модулацијата на компресорот. Наместо да троши дополнителна енергија со тоа што константно ќе ја намалува и зголемува температурата, инвертерот ја прилагодува брзината на моторот со цел континуирано да работи и да биде поефикасен. Ова ја намалува потрошувачката на енергија до 30%.

Згора на тоа, инвертер климите на Daikin имаат интегрирани сензори за детекција на движење, кои го вклучуваат режимот на штедење на енергија кога собата е празна. Ова ги прави поекономични од другите системи и подобар избор за ладење и греење на долг временски период.

Изолацијата е важна

Изолацијата на вашиот дом и неговите прозорци играат важна улога во заштедувањето на електрична енергија. U – вредноста или коефициентот на транзиција на топлина, покажува колку енергија се губи преку одреден елемент на еден објект, како на пример прозор. Колку е помала U – вредноста, толку е подобра заштедата на енергија на тој елемент. Затворањето на вратите може да направи чуда!

Редовното одржување е клучно

Редовното сервисирање и одржување е особено важно, затоа вреди да се погледне гарантниот период и да се осигурате дека со клима уредот следува сервисирање по купувањето, кога тоа е потребно.

Со Daikin инвертер климите бидете подготвени за сите годишни времиња.

Повеќе информации погледнета на: www.daikin.mk


Можеби ќе ве интересира

Дали сте заштитени од Cyber напади: Анти-DDoS заштита од Неотел за безбеден континуитет во работењето!

Дали сте заштитени од Cyber напади: Анти-DDoS заштита од Неотел за безбеден континуитет во работењето!

Започна 60.„Охридско лето“: Оперските ѕвезди со маестрална изведба на „Ода на радоста“

Започна 60.„Охридско лето“: Оперските ѕвезди со маестрална изведба на „Ода на радоста“

Јапонците масовно го загреваат тутунот – дали драстично ќе падне продажбата на цигари во светот?

Јапонците масовно го загреваат тутунот – дали драстично ќе падне продажбата на цигари во светот?

Халкбанк со инвестиција од над 25.000 евра за поддршка на угостителскиот сектор

Халкбанк со инвестиција од над 25.000 евра за поддршка на угостителскиот сектор

Енергија од обновливи извори во транспорт

Енергија од обновливи извори во транспорт

СТОПАНСКА БАНКА БИТОЛА: Позитивен финансиски резултат за првите 6 месеци и нето добивка од 52,42 милиони денари

СТОПАНСКА БАНКА БИТОЛА: Позитивен финансиски резултат за првите 6 месеци и нето добивка од 52,42 милиони денари

Дали сакаш да добиеш електричен тротинет?

Дали сакаш да добиеш електричен тротинет?

ХУМАНОСТ: Вработените во Иутекредит даруваа крв

ХУМАНОСТ: Вработените во Иутекредит даруваа крв

Првото издание на Flipbook Film Festival ќе се одржи од 7 до 9 август 2020 година во МКЦ

Првото издание на Flipbook Film Festival ќе се одржи од 7 до 9 август 2020 година во МКЦ