19 Мај, 2021
0.0207

Лебот Рустика на Жито Лукс повторно достапен

Објавено во: Мои пари 19 Ноември, 2020

Најголемиот македонски производител од мелничко-пекарската индустрија, „Жито Лукс“ внесува уште еден производ во своето портфолио. Станува збор за лебот  Рустика од линијата Фурнаџиски лебовикој е повторно достапен во продажните места на производите на компанијата.

Лебот Рустика, омилен на многу генерации, е рачно направен од пченично и ‘ржано брашно по стариот, традиционален рецепт. Задржан е и оригиналниот изглед, со препознатливата распукана кора, посипан со брашно, како и карактеристичниот вкус на домашен леб, тукушто излезен од фурна.

„Лебот Рустика претставува одлично надополнување на секој оброк и секоја семејна трпеза. Сега, во време кога почесто сме дома и повторно се собираме околу семејната трпеза, речиси исто како некогаш, со овој леб се навраќаме на мирисот и вкусот од детството. Нашата компанија и во ова време кое налага вонредни услови на функционирање и работа, се стреми и ќе продолжи понатаму да се стреми кон обезбедување на врвен квалитет и вкус за нашите потрошувачи, со цел на ниедна трпеза да не изостануваат лебовите на „Жито Лукс“ – велат од компанијата. 


ПР објава

Можеби ќе ве интересира

IuteCredit Europe ги објави неревидираните финансиски резултати за првиот квартал од 2021

IuteCredit Europe ги објави неревидираните финансиски резултати за првиот квартал од 2021

Нови технологии заради кои нашата храна останува подолго свежа во фрижидер

Нови технологии заради кои нашата храна останува подолго свежа во фрижидер

Скијачки клубови: Новиот претседател на СФМ е избран со фалсификат

Скијачки клубови: Новиот претседател на СФМ е избран со фалсификат

Нов циклус обуки од Мотива Центарот за менаџмент образование и обука во проект подржан од Фонд за иновации и технолошки развој

Нов циклус обуки од Мотива Центарот за менаџмент образование и обука во проект подржан од Фонд за иновации и технолошки развој

Онлајн-настан за реобјавувањето на романот „Кратката пролет на Моно Самоников“ од Димитар Солев

Онлајн-настан за реобјавувањето на романот „Кратката пролет на Моно Самоников“ од Димитар Солев

Заштедете и уживајте во уникатните придобивки во светот на патувањето со travelWorld

Заштедете и уживајте во уникатните придобивки во светот на патувањето со travelWorld

Македонија 2025 со поддршка за младите: Доделени десет стипендии за талентирани средношколци

Македонија 2025 со поддршка за младите: Доделени десет стипендии за талентирани средношколци

Најиновативните светски технологии за прочистување на воздух и вода изложени во новата концепт-продавница на „Екотип“

Најиновативните светски технологии за прочистување на воздух и вода изложени во новата концепт-продавница на „Екотип“

НЛБ Банка со финансиско советување за осигурителни продукти и пензиско осигурувње пред своите експозитури

НЛБ Банка со финансиско советување за осигурителни продукти и пензиско осигурувње пред своите експозитури