16 Јули, 2019
0.0175

ЛЕКАР 30 ГОДИНИ БИЛ ВО БРИТАНИЈА: Еве што никогаш не наведуваат во огласите

Објавено во: Финансии 15 Јуни, 2019

Драгомир Петриќ е хрватски лекар кој 30 години работел во Британија и раскажува што никогаш не наведуваат во огласите Британците. 

Вели дека ако некој прифати да работи како семеен лекар, ќе мора да се грижи и за деца и за трудници. 

Додава дека во Британија нема смени и се работи цел ден. 

Лекар на работа мора да дојде во 7.30 часот и да се подготви за работниот ден.

Пациенти примаат од 9 до 18 часот. 

Откако ќе си замине и последниот пациент, по 18 часот мора да се занимаваат со административниот дел. Овој лекар се вратил во Хрватска, затоа што го сака хравтскиот начин на живот, но свесен е дека многу лекари ќе си заминат од Хрватска и ќе нема кој да ги лекува луѓето.

Можеби ќе ве интересира

ДУИ бара од Заев да ја стави Бежовска за министер

ДУИ бара од Заев да ја стави Бежовска за министер

Поради Германците во овој српски град скокнаа цените на становите

Поради Германците во овој српски град скокнаа цените на становите

Анѓушев на средба со ММФ: Економијата расте, невработеноста опаѓа

Анѓушев на средба со ММФ: Економијата расте, невработеноста опаѓа

Мали даноци - големи неданочни и парафискални давачки

Мали даноци - големи неданочни и парафискални давачки

Аргир реименуван за директор на НЛБ Банка

Аргир реименуван за директор на НЛБ Банка

ЕУ и за Бугарија ќе одлучува во октомври

ЕУ и за Бугарија ќе одлучува во октомври

За собарките од Филипини нудат 650 евра и бесплатен aвионски билет

За собарките од Филипини нудат 650 евра и бесплатен aвионски билет

Ова е најскапиот град на светот за странци

Ова е најскапиот град на светот за странци

Поради високите плати ова е земја од соништата

Поради високите плати ова е земја од соништата