20 Август, 2019
0.0169

ЛЕСНО ДО РАБОТА ВО ГЕРМАНИЈА: Ова е листа на професии кои се бараат

Објавено во: Финансии 07 Февруари, 2019

Инженери, лекари, информатичари, биолози, хемичари, електричари, водоинсталатери, медицински лица. Ова се најбарани професии во Германија. На позитивна листа се професии кои странците без да поседуваат германско државјанство можат да ги работат доколку се квалификувани. 

На листата се професии за кои нема кадар во Германија. Со тоа се дозволува емиграција за да се пополнат работните места. 

Можеби ќе ве интересира

Најевтините хотели со 5 ѕвезди низ целиот свет

Најевтините хотели со 5 ѕвезди низ целиот свет

Колку изнесува просечната плата во Хрватска?

Колку изнесува просечната плата во Хрватска?

Германија бара работници: Се вработува квалификувана работна сила

Германија бара работници: Се вработува квалификувана работна сила

На што да внимавате кога барате работа во странство?

На што да внимавате кога барате работа во странство?

Каква „магија“ направи Андреја?

Каква „магија“ направи Андреја?

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?