17 Јануари, 2020
0.0251

ЛИСТА НА ПЛАТИ ВО ГЕРМАНИЈА: Кој највеќе, а кој најмалку заработува?

Објавено во: Финансии 06 Јуни, 2019

Бидејќи повеќето луѓе сакаат да се иселат во Германија, ова е листата на бруто плати на годишно ниво за 10 најплатени професии во земјата. 

примариус доктор - 115.317 евра

менаџери на фондови -  83.641 евра

лекар специјалист - 80.722 евра

сметководител - 75.671 евра

регионален менаџер за продажба - 74.528 евра

Но, има и професии кои се слабо платени.

работник во кујна - 21.907 евра

фризер - 23.202 евра

келнер -  23.619 евра

работник во кол центар - 25.200 евра

рецепционер - 25.372 евра

готвач -  27.195 евра

забен техничар - 27.993 евра

негувател - 28.002 евра

Можеби ќе ве интересира

Ангеловска: Со сивата економија ќе се бориме и преку инспекции, но и со меки мерки

Ангеловска: Со сивата економија ќе се бориме и преку инспекции, но и со меки мерки

Се огласи и гувернерката Бежовска: Ги симнуваме каматите, но уште ни се повисоки од Европа

Се огласи и гувернерката Бежовска: Ги симнуваме каматите, но уште ни се повисоки од Европа

Уште една земја размислува за работна недела од четири дена

Уште една земја размислува за работна недела од четири дена

Сега се 5 отсто за кредити и 1,28 отсто за заштеди - каматите ќе паѓаат и натаму

Сега се 5 отсто за кредити и 1,28 отсто за заштеди - каматите ќе паѓаат и натаму

ИСТОРИСКИ НАЈНИСКА - НБМ ја симна основната камата на само 2 отсто

ИСТОРИСКИ НАЈНИСКА - НБМ ја симна основната камата на само 2 отсто

Чифлиганец: Верувам во економијата на својата земја и секој денар го вложувам тука

Чифлиганец: Верувам во економијата на својата земја и секој денар го вложувам тука

Како банкротот се претвори во најдобрата работа што ми се случи: Милијардерот искрено проговори

Како банкротот се претвори во најдобрата работа што ми се случи: Милијардерот искрено проговори

Која е најплатената професија во светот?

Која е најплатената професија во светот?

ДРАМАТИЧЕН РАСТ НА БЕРЗАТА - што ги „позелени“ сите акции

ДРАМАТИЧЕН РАСТ НА БЕРЗАТА - што ги „позелени“ сите акции