16 Октомври, 2018
0.2472

Македонски Телеком ќе спроведе противпожарна вежба: Можен застој на сообраќајот еве каде

Објавено во: Мои пари 15 Мај, 2018

Македонски Телеком ќе спроведе симулациона вежба за противпожарна евакуација во зградата на Телекомуникацискиот центар (Орце Николов бб)  на 15 мај, вторник, од 9:30 часот. Целта на оваа вежба е превенција, намалување на ризик како и правилно и навремено реагирање на вработените при пожар или друга непогода за време на работа.

Во активностите ќе бидат вклучени: Противпожарната единица на Град Скопје, Итната медицинска помош, Црвениот крст и Министерството за внатрешни работи.

Со оглед на тоа што вежбата ќе изгледа реално, ги известуваме граѓаните дека станува збор за симулација, а не за реална ситуација.

Вежбата ќе се одвива во „ТК центарот“ но и на улицата „Орце Николов“ на потегот од Охридска банка до хотелот Ибис, каде е можен застој на сообраќајот во горенаведениот период.  Акцијата се планира да заврши до 10:30 часот.

Можеби ќе ве интересира

Повик до граѓанските организации за учество на настани за вмрежување

Повик до граѓанските организации за учество на настани за вмрежување

Прекини и санирани дефекти

Прекини и санирани дефекти

ГОЛЕМА НАГРАДНА ИГРА НА ПЕКАБЕСКО: „ПЕКАБЕТА ЗА ЦЕЛО СЕМЕЈСТВО“

ГОЛЕМА НАГРАДНА ИГРА НА ПЕКАБЕСКО: „ПЕКАБЕТА ЗА ЦЕЛО СЕМЕЈСТВО“

Повеќе од 30 говорници од 9 држави ќе учествуваат на првата Конференција за е-трговија во Македонија

Повеќе од 30 говорници од 9 држави ќе учествуваат на првата Конференција за е-трговија во Македонија

Преку азбуката влезете во светот на Биби

Преку азбуката влезете во светот на Биби

Понеделникот е резервиран за сите што ја чекаат новата „Фчерашни новости“ на „Јутјуб“

Понеделникот е резервиран за сите што ја чекаат новата „Фчерашни новости“ на „Јутјуб“

Уличен дефект остави без вода корисници од ул.Његошева

Уличен дефект остави без вода корисници од ул.Његошева

ВО СКОПЈЕ ДОАЃААТ НАЈДОБРИТЕ МАРКЕТИНГ ГОВОРНИЦИ

ВО СКОПЈЕ ДОАЃААТ НАЈДОБРИТЕ МАРКЕТИНГ ГОВОРНИЦИ

МЕЃУНАРОДЕН КОЊИЧКИ ТУРНИР “СКОПЈЕ 2018“ МЕМОРИЈАЛЕН КУП “Д-Р ЈОСИФ НАУМОВСКИ“

МЕЃУНАРОДЕН КОЊИЧКИ ТУРНИР “СКОПЈЕ 2018“ МЕМОРИЈАЛЕН КУП “Д-Р ЈОСИФ НАУМОВСКИ“