13 Август, 2020
0.0550

Македонскиот стартап STORNEST избран како дел од Програмата за иновации на Insurtech Hub Минхен

Објавено во: Мои пари 13 Февруари, 2020

Македонскиот стартап STORNEST, креатор на првиот продукт на нашиот пазар кој нуди комплетно решение за нашето лично дигитално наследство, е избран за учесник на Програмата за иновации, од страна на Insurtech Hub Минхен. 

STORNEST претставува дигитален сеф во кој секоја индивидуа може да ги зачува и складира своите важни документи и информации, од било кој формат (лозинки, тестаменти, имотни листови, осигурителни полиси, хартии од вредност и др.). Во случај на нереспонзивност, зачуваните податоци се споделуваат со најблиските по предодредени правила, согласно алгоритмот и механизмот кој ја прави оваа проверка. Производот е базиран на врвна сигурносна инфраструктура, која овозможува безбедно зачувување на податоците и нивно пренесување. 

Програмата за иновации е замислена како 13 неделна програма во која ќе се обработат повеќе теми како развој на производ и негово глобално позиционирање, скалабилност, таргетирани пазари и група на корисници, маркетинг и продажба, добивање на потребната инвестиција и др. Како корпоративни претставници кои се дел од самата програма се реномираните Allianz, Generali, Microsoft, PWC, Roche, ARAG, Die Bayerische, Munich Re, Markel, LV1871 и WWK. 

Организатор на оваа програма е Insurtech Hub Минхен, хаб кој нуди платформа за соработка и партнерство на корпоративниот осигурителен сектор во Германија, со стартапи, инвеститори, високообразовни институции, консултанти и претставници од владиниот сектор.

Мисијата на Insurtech Hub Минхен е успешно фасилитирање на процесот на иновација и развој на производи, како и креирање на вредност за сите страни вклучени во процесот. 

Преку учество во оваа програма, STORNEST има директна можност за соработка со компании и институции од германскиот корпоративен и стартап екосистем, како и за продажба на производот на глобалниот пазар.

Можеби ќе ве интересира

Халкбанк со ваучери за спортска опрема од 5.000 и 3.000 денари за редовните корисници на апликацијата HalkEco

Халкбанк со ваучери за спортска опрема од 5.000 и 3.000 денари за редовните корисници на апликацијата HalkEco

Донација од ЕуроникелИндустри за Општата болница во Кавадарци

Донација од ЕуроникелИндустри за Општата болница во Кавадарци

Книгата „ Монологија“ со најпознатите монолози на Тошо Малерот во сите книжарници „Литература.мк“

Книгата „ Монологија“ со најпознатите монолози на Тошо Малерот во сите книжарници „Литература.мк“

Сите „Со срце за Цобе“ – Сега донираме и преку Телеком

Сите „Со срце за Цобе“ – Сега донираме и преку Телеком

Huawei ќе ги лансира производите од Matebook серијата на лаптопии на македонскиот пазар

Huawei ќе ги лансира производите од Matebook серијата на лаптопии на македонскиот пазар

Mozzart донираше пакети овошје во повеќе болници низ државата

Mozzart донираше пакети овошје во повеќе болници низ државата

Creative Hub Скопје го одржува првиот HR Virtual Transformation Summit

Creative Hub Скопје го одржува првиот HR Virtual Transformation Summit

НАД 3.500 ФИНАЛИСТИ НА ТИПСТЕР КУПОТ НА SPORT LIFE! - Од денес стартува финалето за главната премија – стан на Водно!

НАД 3.500 ФИНАЛИСТИ НА ТИПСТЕР КУПОТ НА SPORT LIFE! - Од денес стартува финалето за главната премија – стан на Водно!

ПРЕСТИЖ ВО АКАДЕМСКИОТ СВЕТ – ЛОНДОН МЕТРОПОЛИТЕН УНИВЕРЗИТЕТ

ПРЕСТИЖ ВО АКАДЕМСКИОТ СВЕТ – ЛОНДОН МЕТРОПОЛИТЕН УНИВЕРЗИТЕТ